Ministerraad


Benoeming directeur-generaal bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Persbericht | 14-12-2007

De ministerraad heeft besloten de heer mr. J.P. Hoogeveen MPA voor te dragen als directeur-generaal bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Verburg van LNV. De benoeming gaat in op
1 januari 2008.

De heer Hans Hoogeveen (48 jaar) is sinds 1984 werkzaam bij het ministerie van LNV. Vanaf 1997 heeft hij diverse functies op directeursniveau bekleed, waaronder plaatsvervangend directeur Internationale Zaken en directeur Kabinet. Op dit moment is hij directeur Internationale Zaken en tevens waarnemend directeur-generaal.

De heer Hoogeveen studeerde rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit van Leiden en hij heeft tevens een masterdegree in Public Administration. Hij volgt de heer Oostra op, die tot 1 januari 2008 deze functie bekleedt.

De benoeming van de heer Hoogeveen is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.