Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 14/12

TILBURG, 14 december 2007

Politie verricht twee aanhoudingen in het uitgaansgebied

TILBURG De politie heeft vanmorgen in de binnenstad in totaal twee aanhoudingen verricht. Agenten die belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied spreken van een rustige nacht. De sfeer in het centrum was gemoedelijk. Naast het sussen van enkele kleine opstootjes kregen twee centrumbezoekers een bekeuring voor wildplassen en fout parkeren.

De politie heeft vanmorgen tegen 01.00 uur bij een horecagelegenheid op de Heuvel een 30-jarige man uit Haarlem aangehouden voor vernieling. Portiers informeerden de agenten dat de man door hen was aangehouden nadat hij diverse vernielingen had aangericht in het horeca-etablissement. In de gelegenheid had de verdachte in beschonken toestand enkele barkrukken achter de bar gegooid nadat hem alcohol geweigerd was. Door deze actie werden glazen, flessen en een tap vernield.
Op de Heuvelring hebben agenten vanmorgen om 01.15 uur een 44-jarige Tilburger aangehouden nadat hij surveillerende agenten beledigde.

Man valt passanten lastig

TILBURG De politie heeft vanmorgen in een wachtruimte van het Centraal Station aan de Spoorlaan een 49-jarige Tilburger aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De politie werd door het NS-personeel in kennis gesteld dat de man passanten lastig viel. Agenten troffen de man aan en vorderden hem meerdere keren te vertrekken. In plaats van te vertekken maakte de Tilburge een slaande beweging in de richting van een agent. Tijdens de aanhouding verzette de Tilburger zich. De politie bracht een klem aan om hem onder controle te krijgen, waarna hij overgebracht werd naar het bureau.

Automobilist rijdt tijdens rijontzegging

OISTERWIJK De politie heeft vanmorgen in de Kapelaan Huijberslaan een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden voor het rijdens tijdens een rijontzegging. De politie controleerde in het kader van het donkere dagen offensief het inkomende en uitrijdende verkeer in Oisterwijk. Tijdens deze controle volgden de agenten een auto die reed over de Langvennen Oost in de richting van de Langvennen Noord. Navraag wees uit dat de bestuurder, een inwomer uit Eindhoven, reed terwijl hem de rijbevoegdheid ontzegd is. In de Kapelaan Huijberslaan controleerden de agenten de inzittenden van de auto. De bestuurder kon de politie geen geldig legitimatiebewijs tonen waarop hij voor onderzoek meegenomen is naar het bureau.

Politie houdt in samenwerking met de belastingdienst verkeerscontrole

TILBURG Agenten hebben gisteravond en vannacht op onder andere de Ringbaan Oost en het NS-Plein een verkeerscontrole gehouden. Ook de belastingdienst participeerde in de controle. De politie controleerde voornamelijk op het gebruik van alcohol. In totaal namen agenten van 156 bestuurders een indicatieve blaastest af. Hiervan bleken acht automobilisten onder invloed van alcohol te verkeren. Naast deze acht aanhoudingen schreven agenten in totaal zes bekeuringen uit voor onder andere niet handsfree bellen en onverzekerd rijden.

Op het NS-Plein haalde de politie een 21-jarige Tilburgse automobilist en een 40 jarige Tilburgse bromfietsbestuurder van de weg nadat bleek dat beiden onder invloed verkeerden. De automobilist blies 640 ug/l en de bromfietsbestuurder 615 ug/l. Van beiden werd het rijbewijs ingevorderd. Op de Ringbaan Oost werd onder andere een 52-jarige Tilburgse automobiliste aangehouden. Een ademtest wees uit dat ze 600 ug/l aan alcohol in haar bloed had. Van een 76-jarigeTilburgse bestuurster is op het bureau een bloedproef afgenomen.

Op de Rijksweg A58 ter hoogte van de Blaak mocht een 58-jarige automobilist uit Roermond zijn auto aan de kant van de weg parkeren. Hij bleek na onderzoek 560 ug/l aan alcohol in zijn bloed te hebben.

De belastingdienst legde tijdens de controle beslag op drie autos en enkele duizenden euros vanwege openstaande belastingschulden. Hierbij kon worden gepind of contant worden afgerekend. De belastingdienst werkt regelmatig mee aan dit soort politiecontroles.

Politie schrijft 23 bekeuringen uit tijdens verlichtingscontrole

TILBURG / BERKEL-ENSCHOT De politie heeft vanmorgen op verschillende lokaties in Tilburg en Berkel-Enschot een verlichtingscontrole ingesteld. In totaal kregen 23 fietsers een bekeuring. Op de hoek Noordhoekring met de Boomstraat kregen 13 passanten een bon en op de Stappegoorweg werden er 7 uitgeschreven. Op de Bosscheweg in Berkel-enschot schreef de politie 3 bonnen uit. Twee Poolse overtreders konden zich op de Noordhoekring niet legitimeren. Het tweetal werd aangehouden. Op het bureau bleek het te gaan om een 24-jarige en een 27-jarige Pool. Onderzoek wees uit dat één van hen een valse naam had opgegeven.

Politie houdt veelpleger aan voor heling

TILBURG De politie heeft vanmorgen tegen 11.00 uur op het Piusplein een 21 jarige Tilburger aangehouden. De man, die bij de politie te boek staat als veelpleger wordt verdacht van heling van een bromfiets. Hij is in verzekering gesteld.

Agenten zagen de man tijdens de surveillance over het Piusplein rijden. Hij viel op omdat hij geen helm droeg. Tijdens de daaropvolgende controle zag de politie dat de bromfiets geen contactslot had. Onderzoek wees uit dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. De verdachte gaf in zijn verklaring aan de bromfiets gevonden te hebben. De tilburger wordt vandaag voorgeleid voor de Rechter Commissaris.

Auteur: Desiree Brabers