Partij voor de Vrijheid (PVV)


vrijdag 14 december 2007

Vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het door de sociale dienst betalen van rijbewijzen.

1.)
Bent u bekend met het bericht "Rijbewijs cadeau voor werkloze?" *
2.)
Deelt u de mening dat het volslagen absurd is dat de gemeente Amsterdam voor honderden bijstandsgerechtigden rijlessen en rij- examens betaalt?

3.)
Waar houdt deze onzin op, nu bijstandsgerechtigden bijvoorbeeld ook al LCD- televisies cadeau krijgen van de sociale dienst? Denkt u werkelijk dat mensen met al deze cadeaus sneller hun uitkering in gaan ruilen voor een baan?

4.)
Hoe legt u het cadeau geven van rijbewijzen uit aan alle Nederlanders die zelf gewoon hard hebben moeten werken voor het bekostigen van hun rijbewijs, zoals jongeren die hier jarenlang krantenwijken voor lopen? Deelt u de mening dat uw beleid deze gezonde houding van jongeren en dit gezonde besef van eigen verantwoordelijkheid gewoonweg ondergraaft?

5.)
Bent u bereid om er zorg voor te dragen dat geen enkele gemeente meer rijbewijzen cadeau geeft en dat degenen waarvoor dit al betaald is het bedrag terug moeten betalen wanneer ze werk hebben gevonden?


*
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2788239/_Rijbewijs_kado_voor_werklo ze__.html?p=2,2


____________________