Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland


PERSBERICHT

Apeldoorn, 14 december 2007

Voorzitter Veiligheidsregio trots op de brandweer

Voorafgaand aan de vergadering van het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland van 13 december jl. sprak de voorzitter, de heer G.J. de Graaf, zich uitermate positief uit over de brandweer in de regio. Zijn uitspraak leverde hem een instemmend en welgemeend applaus op van de aanwezige burgemeesters uit de regio.

Ergernis over berichtgeving
De heer de Graaf, tevens burgemeester van Apeldoorn, heeft zich de laatste tijd zeer gestoord aan de negatieve berichtgeving in de media over de brandweer. Hij wilde de brandweermensen graag een dikke pluim geven, en benadrukte dat hij in al zijn jaren als burgemeester nooit een klacht heeft ontvangen over het brandweerkorps.

Uitstekende kwaliteit
'Natuurlijk zijn er nog slagen te maken. Er is altijd verbetering mogelijk, bijvoorbeeld in de voorbereiding op de crisisbeheersing. Maar laten we niet vergeten dat de klassieke taken van de brandweer van uitstekende kwaliteit zijn in onze regio, zowel bij de beroepsmensen als bij de vrijwilligers. Het is een moeilijke en gevaarlijke taak, die 24 uur per dag, 7 dagen in de week wordt uitgevoerd. Ga er maar aan staan', zo sprak de heer de Graaf. De andere burgemeesters uit de regio, aanwezig bij de vergadering, konden zich duidelijk vinden in de uitspraak van de voorzitter en sloten zich hier van harte bij aan.