Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Uitbreiding online services
Nieuwe benoemingen binnen Buma/Stemra

Hoofddorp, 14 december 2007 ­ Buma/Stemra breidt haar diensten uit. Er komt een nieuwe business unit Digital Business Development die zich bezighoudt met het ontwikkelen van nieuwe licentiemodellen die gebruikt kunnen worden bij de online distributie en het online gebruik van muziek. De eveneens nieuwe Digital & Crossmedia-afdeling richt zich vervolgens op het licenseren van online muziekgebruik, zoals achtergrondmuziek voor website en downloads.

A. de Waij
De heer A. (Antal) de Waij is 15 oktober jongsleden in dienst getreden als Manager Digital & Crossmedia. Na zijn studie Commerciële Economie bekleedde hij de afgelopen tien jaar diverse marketing managementfuncties bij bedrijven als CompuServe, AOL, Tiscali en UPC. Een aantal nieuwe business units zag onder zijn leiding het levenslicht en hij heeft een eigen bedrijf in het certificeren van marketingopleidingen. De Waij gaat voor Buma/Stemra een nieuwe business unit opzetten die zich richt op de digitale markt.

M.H. Mertens
De heer M. (Mars) H. Mertens heeft zijn sporen verdiend als Digital Rights Manager van Play It Again Sam (PIAS) in Brussel en diverse andere onafhankelijke labels. Sinds 2004 was hij verantwoordelijk voor de digitale exploitatie van deze platenmaatschappij en onder meer Account manager voor iTunes. Daarvoor was hij werkzaam als Marketing Manager - Hoofd Label en Promotie voor Play It Again Sam te Hilversum, en maakte hij deel uit van het MT. Binnen Buma/Stemra gaat hij aan de slag als Adviseur Digital Business Development.

M.J. Bobeldijk
Dat geldt ook voor de heer M. (Matthijs) J. Bobeldijk. Na zijn HBO-opleiding Commerciële Economie, Media & Entertainment Management begon hij in 2003 als Controle Specialist bij Buma/Stemra. Recent heeft hij een studie Bedrijfskunde afgerond en een businessplan geschreven voor een innovatief concept op het gebied van digitale muziekexploitatie. Daarnaast deed Bobeldijk onderzoek naar de (technologische) ontwikkelingen in de muziekindustrie. In zijn nieuwe functie als Adviseur Digital Business Development gaat hij een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe licentiemodellen.

Over Buma/Stemra
Buma/Stemra behartigt in Nederland de belangen van binnen- en buitenlandse muziekauteurs en ­uitgevers. De kerntaak van Buma/Stemra bestaat uit de exploitatie (incasseren en uitkeren van vergoedingen) en het management van muziekauteursrechten voor bij haar aangesloten componisten, tekstdichters en muziekuitgeverijen. Buma/Stemra voert haar diensten op een zakelijke en efficiënte wijze uit via belangenbehartiging en dienstverlening met de hoogste kwaliteit tegen de laagst mogelijk kosten. Buma/Stemra beschermt het muziekauteursrecht en ondersteunt het cultureel (nationaal) muziekproduct. Het is daarmee een organisatie die méér doet dan de exploitatie van muziekauteursrechten alleen.

Noot voor de redactie (