BouwNed

Bouwbranche wil vrouwen in de top
14-12-2007

Vrouwen zijn hard nodig in de top van de bouwwereld. Dat bleek tijdens een eerste Rondetafelgesprek dat werd geïnitieerd door Bouwnetwerk, het landelijk netwerk voor hoger opgeleide vrouwen in de bouwbranche. Veranderingen in de branche vragen om andere `vrouwelijke competenties'. Inmiddels hebben elf in de bouwbranche actieve bedrijven beloofd meer vrouwen in te zetten op leidinggevende functies.

De bouwers BAM, Structon en Dura Vermeer Ondergronds Infra zetten alle hun handtekening op een glazen bouwsteen van het Bouwnetwerk. Vanuit de vastgoedhoek wordt vrouwvriendelijkheid toegezegd door ING, Van Leyten en Bouwfonds.

Andere partijen die meededen zijn de ingenieursbureaus Arcadis en Witteveen + Bos, liftenfabrikant Kone en beleggingsmaatschappij Amvest.

De groep van elf wordt komend jaar nauwlettend gevolgd door de commissie Baksteen van het Bouwnetwerk. Bouwend Nederland, PSI Bouw en de Regieraad kijken over de schouder mee. Eind 2008 maken de partijen de balans op. Bij het Bouwnetwerk zijn 145 vrouwen aangesloten.