Provincie Flevoland



Feestdag voor Flevolandse vrijwilligers

De provincie Flevoland trakteert op 14 december zo'n vijftig Flevolandse vrijwilligers op een dagje uit naar Nijmegen. Het gaat dit jaar om vrijwilligers die actief zijn op het gebied van Natuur en Milieu. De provincie wil met dit uitje haar waardering tonen voor het vele werk dat de vrijwilligers verrichten.

Sinds het Internationale Jaar voor Vrijwilligers in 2001, reikt de provincie jaarlijks een Flevolandse Vrijwilligersprijs uit. Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten hebben in 2004 besloten om steeds een bepaalde sector uit het maatschappelijk leven aan te wijzen die hiervoor in aanmerking komt.

Dit jaar heeft Axion op verzoek van de provincie
vrijwilligersorganisaties in de sector Natuur en Milieu gevraagd om 50 van hun vrijwilligers uit te nodigen voor het dagje uit van de provincie.

Het programma op 14 december bestaat uit een ontvangst in het provinciehuis, waar gedeputeerde John Bos de genodigden welkom heet en zijn waardering uitspreekt voor hun inzet. Vervolgens gaan de vrijwilligers met bussen richting Nijmegen, waar ze een natuurgebied en een kerstmarkt bezoeken. De dag wordt afgesloten met een diner.