KPMG


KPMG boekt forse omzetgroei

14|12|07 - KPMG Nederland heeft in zijn recent afgesloten boekjaar (30 september 2007) zijn omzet fors zien stijgen. De omzet steeg met 7,4% van 634 miljoen euro in 2006 tot 681 miljoen euro in 2007.

KPMG Nederland (KPMG NV en KPMG Meijburg & Co)

Accountants- en adviesorganisatie KPMG Nederland heeft in zijn recent afgesloten boekjaar (30 september 2007) zijn omzet fors zien stijgen. De omzet steeg met 7,4% van 634 miljoen euro in 2006 tot 681 miljoen euro in 2007. De audit praktijk groeide met 4,3% naar 320 miljoen euro en de advisory praktijk zag zijn omzet toenemen met 11,7% naar 198 miljoen euro.

De omzet van de belastingadviespraktijk van KPMG Meijburg & Co groeide met 8,6% naar 163 miljoen euro.

Het aandeel van Audit in de totale omzet nam af van 48,4 tot 47%, het aandeel van Tax steeg van 23,7 naar 23,9% en het aandeel van Advisory steeg van 27,9 naar 29%.

De gemiddelde bezetting in fte's steeg van 3.675 vorig jaar naar 3.886 dit jaar. De gemiddelde omzet per persoon steeg van 172.000 euro naar 175.000 euro.

KPMG NV

De omzet van KPMG NV (exclusief KPMG Meijburg & Co) steeg met 7% van 484 miljoen euro naar 518 miljoen euro.

KPMG International

De omzet van het mondiale netwerk van KPMG International steeg met 17,4% naar $ 19.8 miljard. De omzet voor 2007 is in alle drie de kernactiviteiten van KPMG uitstekend te noemen. Voor de Audit-dienstverlening, waar de groei met name sterk was in de Asia Pacific-regio en in de opkomende economieën, steeg de omzet in het boekjaar 2007 met 13,3% tot USD 9,39 miljard. Tijdens het boekjaar herwon KPMG LLP, de Amerikaanse member firm, de eerste plaats als de accountant van de grootste banken in de VS, gemeten naar het aandeel van het gecontroleerde vermogen van de bank en het aantal controleklanten onder de Amerikaanse accountancyorganisaties.

KPMG NV analyse

De omzet groeide dit jaar met 7% naar 518 miljoen euro en de winst ter verdeling met 6,9% naar 119 miljoen euro. Advisory kende de grootste groei met 11,7%. Vooral de onderdelen die sterk betrokken zijn bij de markt voor fusies en overnames groeiden sterk. De omzetgroei voor Audit bedroeg 4,3%. De groei deed zich voor in alle segmenten waarin KPMG actief is.

KPMG heeft een leidende positie in de markt voor beursgenoteerde ondernemingen en laat ook een uitstekende groei zien in de Nationale Markt. Ondanks de zeer stevige concurrentie nam de omzet uit dienstverlening aan grote internationale ondernemingen dit jaar weer toe me 7%. Onze inspanningen om ook op de nationale markt de toonaangevende aanbieder van audit- en adviesdiensten te zijn, komt tot uitdrukking in een uitstekende groei van 8%. Van de sectoren waarin KPMG actief is, deed de sterkste groei zich vorig jaar voor in de financiële sector (14%).

Mensen

"Onze mensen zijn het gezicht van KPMG en onze 'ambassadeurs' bij de cliënt. Zij maken de kwaliteit van onze diensten", constateert Ben van der Veer, bestuursvoorzitter van KPMG. "Zowel in Audit als in Advisory zijn de wervingsinspanningen in het afgelopen jaar verder geïntensiveerd om de groei van de business te kunnen realiseren. In de uiterst krappe arbeidsmarkt is het steeds weer een bijzondere uitdaging om nieuwe professionals te werven. Dit jaar wisten wij 683 nieuwe medewerkers aan ons te binden, waarvan 42% academici en 38% met een hbo-opleiding.

Daarnaast is het van groot belang om blijvend aandacht te besteden aan het verminderen van het ongewenste verloop in het medewerkersbestand en het behoud van onze positie als meest favoriete werkgever in de branche. Nadrukkelijke aandacht is dan ook besteed aan het verder moderniseren van ons salarisgebouw en de ontwikkeling van onze professionals. De opleidingskosten namen hierdoor toe met bijna 40% en bijna 30% van de loonsom wordt besteed aan training en opleiding. Door de gerichte aandacht voor onze mensen is het verlooppercentage teruggebracht van 15,6% tot 14,8%."

Verwachtingen

Ook in 2008 zal zowel voor Audit als voor Advisory gestreefd worden naar aanzienlijke groei. Van der Veer: "Voor Advisory door het verder evolueren van het geïntegreerde serviceaanbod en het meer en meer samenwerken met de internationale organisatie. Voor Audit door het verder differentiëren van het businessmodel in lijn met een steeds duidelijker onderscheid in de clïentvraag op de Audit-markt. Beide zaken zullen samengaan met verdere investeringen in onze organisatie en groei van het aantal professionals."
Voor nadere informatie: Andy Bellm, (020) 656 7039.

© 2007 KPMG N.V., registered with the trade register in the Netherlands under number 34153857 and a Dutch limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved.