Gemeente Schiedam


December

Drempels voor veiliger kruising

14 december 2007

In de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer is dinsdag 11 december 2007 gevraagd om extra maatregelen om de kruising Burgemeester Van Haarenlaan / Troelstralaan veiliger te maken, met name voor overstekende fietsers van en naar scholengemeenschap Spieringshoek.

Wethouder Haan heeft toegezegd op zeer korte termijn te kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Het resultaat hiervan is dat er op donderdag 13 en vrijdag 14 december 2007 tijdelijke snelheidsverlagende drempels zijn aangebracht op de Burg. Van Haarenlaan ter hoogte van de Troelstralaan en Van der Brugghenlaan. Hierdoor zal de snelheid van voertuigen die vanaf de asuitbuigingen op de Burgemeester Van Haarenlaan de kruising oprijden verder worden teruggebracht tot circa 30 km per uur. De drempels worden onder de aandacht van automobilisten gebracht door middel van bebording.

De gemeente Schiedam dankt de gemeente Vlaardingen, Irado BV en de hulpverleningsdiensten voor de uitstekende samenwerking om dit op zon korte termijn mogelijk te maken.
Op 7 januari 2008 zal de Burgemeester Van Haarenlaan tussen de Troelstralaan en het Nieuwlandplein worden afgesloten in verband met de herinrichting ervan.