Gemeente Valkenswaard

Succesvolle bemiddeling langdurig werklozen

Succesvolle bemiddeling langdurig werklozen

In september van dit jaar is in samenwerking met Drukkerij Offset Services B.V. in Valkenswaard een proef gestart met vijf cliënten met een bijstandsuitkering. Drie maanden lang mochten deze mensen meedraaien in het bedrijf met behoud van uitkering. Voor drie mensen is het traject succesvol verlopen. Zij mogen permanent blijven werken bij de drukkerij. Deze succesvolle proef zal zeker een vervolg kennen.

De gemeenten Heeze-Leende, Valkenswaard en Waalre zijn ervan overtuigd dat voor het merendeel van de langdurig werklozen een arbeidsplek te vinden is zolang bedrijven als Drukkerij Offset Services B.V. hierin willen participeren. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen van het bedrijfsleven en de inzet van de gemeenten en langdurig werklozen, betekent winst voor alle partijen.

Sinds 1 januari 2007 werken de gemeenten Heeze-Leende, Valkenswaard en Waalre samen op het gebied van werk en inkomen. Alle medewerkers zijn gevestigd in het Bedrijfsverzamelgebouw, De Hofnar 2 te Valkenswaard. Zij hebben hun kennis gebundeld op het gebied van rechtmatigheid en fraudepreventie maar ook op het gebied van arbeidsbemiddeling. Het hoofddoel van de Wet werk en bijstand is nog altijd arbeid voor iedereen en daar wordt op de afdeling Werk & Inkomen dan ook naar gestreefd. Om de doelstelling te kunnen bereiken zijn contacten met het bedrijfsleven essentieel.

071214-offset-drukker-groot

Foto: de kandidaten ontvangen op de werkplek een bloemetje en de welgemeende felicitaties door de heer B. Bosboom, afdelingshoofd van Werk en Inkomen.