Gemeente Rotterdam

Eyse Oztürk Altintas, cursiste van Zadkine Educatie in Rotterdam, is de trotse winnares van het Groot Dictee der NT2. NT2 staat voor Nederlands als tweede taal. Dit dictee is het kleine broertje van het welbekende Het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Deelnemers NT2 In november 2007 deden wel drieduizend deelnemers mee aan het Groot Dictee der NT2. Vier personen van de 1.030 deelnemers op beginnersniveau maakten het dictee foutloos. Eyse Oztürk Altinas kwam via loting als winnares uit deze 'taalstrijd'.

Eyse is geboren in Turkije en woont vanaf 1979 in Nederland. Deze moeder van vier kinderen volgt sinds augustus 2006 Nederlandse les bij Zadkine Educatie op basisschool Ibn-i-Sina in Oud Charlois. Hier werkt Eyse ook als hulpmoeder.

Het was de vierde keer dat uitgeverij ThiemeMeulenhoff dit NT2 dictee organiseerde. Er doen heel veel enthousiaste deelnemers vanuit het hele land aan mee. Het gaat om verschillende kwalificaties bij het dictee: van niveau A1 voor beginners tot C1 voor vergevorderden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar:

* Hoofdletters in plaats van kleine letters;
* Kleine letters in plaats van hoofdletters;
* Spelfouten;

* Koppeltekens die niet of verkeerd zijn gebruikt;
* Foutieve samenstellingen;

* Accenten, apostrofs en tremas die niet of verkeerd worden gebruikt

Bron: Bestuursdienst, 14-12-2007