Gemeente Barneveld


Lunterseweg: geen extra bomenkap

In de commissie Grondgebied van donderdag 6 december 2007 is de onlangs gepubliceerd kapvergunning voor vijf bomen aan de Lunterseweg ter sprake gekomen. De vraag daarbij was of deze vijf bomen in aanvulling waren op of onderdeel uitmaakten van de totale bomenkap voor de herinrichting van de Lunterseweg. Er is géén sprake van de kap van extra bomen; de vijf bomen maken onderdeel uit van de totale bomenkap.

Oorspronkelijk was er een plan voor de herinrichting van de Lunterseweg waarvoor de kap van 29 bomen vereist was. Dat aantal was niet acceptabel en de gemeente Barneveld heeft een nieuw plan voor de herinrichting van de Lunterseweg gemaakt, waarbij in totaal 17 bomen worden gekapt en 8 bomen worden herplant. De herinrichting van de Lunterseweg is in dit nieuwe plan in twee fasen opgedeeld.

De eerste fase van de herinrichting van de Lunterseweg betrof het aanleggen van de rotonde. Deze fase is inmiddels achter de rug. Voor deze fase zijn 12 bomen gekapt, waarvoor de kapvergunning in mei 2007 is verleend. In het voorjaar van 2008 zullen 8 bomen worden herplant. Momenteel is er een kapvergunning aangevraagd voor de kap van de overige 5 bomen, wat dus deel uitmaakt van de tweede fase van de herinrichting van de Lunterseweg.De gemeente kapt dus geen extra bomen voor de herinrichting van de Lunterseweg.
Mutatiedatum 14/12/2007