AutoRai

Nieuwe Daihatsu Cuore winnaar bij Japan Car of the Year-verkiezing

(12/14/2007)

De nieuwe Daihatsu Cuore is tijdens de Japan Car of the Year-verkiezing 2007-2008 in de prijzen gevallen. De Cuore, de zuinigste en minst milieubelastende benzineauto ter wereld, won de award in de categorie âBest Valueâ.

De prestigieuze prijs werd op 21 november uitgereikt in Tokio. De jury, waarin maar liefst zestig vooraanstaande autojournalisten zitting nemen, roemde de Cuore om zijn slimme en dynamische exterieur, besturingsgemak en rijke uitrusting. Ook de prestaties van de Cuore op het gebied van brandstofverbruik werd door de jury hoog gewaardeerd. Tot slot prees de jury de betaalbaarheid van het model, waardoor de Cuore volgens de jury de consument het meeste waar voor zijn geld biedt.

De winnende Cuore, die vanaf december 2006 in Japan wordt verkocht en sinds augustus 2007 ook in Nederland verkrijgbaar is, is de zevende generatie sinds de introductie van het type in 1980. De auto kenmerkt zich door een lagere CO2-uitstoot en een lager benzineverbruik dan zijn voorganger, een modern design en een krachtiger motor. Het model is leverbaar vanaf 8.499 euro.

Zuinig en ruim

De nieuwe Cuore is met een gecombineerd benzineverbruik van 4,4 liter op 100 kilometer de zuinigste benzineauto ter wereld. De CO2-uitstoot van Daihatsu's nieuwste model bedraagt slechts 104 gram per kilometer. De wielbasis van 2.490 mm maakt de Cuore bovendien langer dan veel modellen in het B-segment.

De interieurruimte is zeer efficiënt gebruikt, waardoor Daihatsu's meest compacte auto over een zeer royale binnenruimte - welke riant plaats biedt aan vier inzittenden - beschikt. De dynamische vormgeving van de nieuwe Cuore, geroemd door de jury, is modern en vernieuwend en bij de afwerking van de auto is sterk de nadruk gelegd op kwaliteit.