AutoRai

Reeds half miljoen nieuwe Opel Corsa's op kenteken

(12/14/2007)

De 500.000^e nieuwe Opel Corsa zal in december 2007 op kenteken worden gezet. Sinds de verkoop zoân veertien maanden geleden van start ging, heeft de Corsa in heel Europa een gunstige positie weten te veroveren en blijft hij marktleider in grote landen zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.


* Nieuw model voert segment aan sinds lancering in oktober 2006


* Al bijna tien miljoen exemplaren verkocht in Europa sinds introductie van Corsa in 1982

Opel kon het aantal Europese Corsa-registraties in de eerste elf maanden van dit jaar met ongeveer vijftig procent opdrijven ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee doet het succesmodel van Opel het een stuk beter dan andere Duitse concurrenten in het segment, die het allemaal met ten minste 45.000 registraties minder moesten stellen. In Nederland werden tot en met november 2007 reeds 16.150 nieuwe Corsaâs geregistreerd.

Sinds de eerste Corsa 25 jaar geleden werd gelanceerd, vonden al bijna tien miljoen exemplaren een eigenaar in Europa. Het tien miljoenste exemplaar zal naar schatting eind januari 2008 van de band rollen. De vierde Corsa-generatie werd in 2006 voorgesteld aan het publiek met een volledig nieuw, dynamisch en onmiddellijk herkenbaar design. De twee afzonderlijke varianten, de drie- en vijfdeurs, kennen tal van innovaties, zoals Flex-Fix, de intelligente, volledig geïntegreerde fietsdrager die volledig in de achterbumper verdwijnt wanneer hij niet wordt gebruikt. De nieuwe Corsa kan ook prat gaan op een uitstekend veiligheidsniveau en kreeg vijf sterren voor de bescherming van passagiers in zijn eerste EuroNCAP crashtest in 2006.

Op de IAA 2007 stelde Opel de Corsa 1.3 CDTi ecoFLEX voor, het eerste model in zijn nieuwe, milieuvriendelijke ecoFLEX-gamma. De Corsa ecoFLEX stoot slechts 119 g CO2/km uit en verbruikt gemiddeld slechts 4,5 liter diesel per 100 km.

Sinds zijn introductie sleepte de nieuwe Corsa in heel Europa al meer dan twintig onderscheidingen van autojournalisten en lezers in de wacht. Zo werd hij âAuto van het Jaarâ in Denemarken, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Kroatië, Roemenië, Servië en Slovenië en kreeg hij de âAutobest 2007â trofee in Centraal- en Oost-Europa. In Nederland veroverde de Corsa ook prijzen. Zo won hij de Autoweek Innovatieprijs voor het inventieve Flex-Fix draagsysteem en in de ING Lease Car of the Year-verkiezing won de Corsa in het Economy-segment.