Openbaar Ministerie

Onderzoek DSV

14 december 2007

Naar aanleiding van het onderzoek ter plaatse heeft het forensisch opsporingsteam aan de hand van het aangetroffen sporenbeeld geconcludeerd dat het slachtoffer die fatale dag hoogstwaarschijnlijk met de heftruck achteruit door de gang is gereden en dat hij daarbij iets heeft geraakt dat uit een stellage stak. Als gevolg hiervan is een staander omgeduwd, hetgeen heeft geleid tot een instorting van die stelling. Door de massa en de valrichting zijn vervolgens meerdere stellingen meegenomen.

Wat er precies heeft uitgestoken kan door het forensisch opsporingsteam, bestaande uit forensisch rechercheurs en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut, niet worden vastgesteld.

Door TNO werd al eerder vastgesteld dat de stellages op zichzelf voldoen aan de wettelijke norm en onderzoek heeft uitgewezen dat deze stellages niet werden overbelast.

Uit het onderzoek is niet gebleken dat het voor de werkgever voorzienbaar was of had moeten zijn dat zich een dergelijke situatie zou voordoen. Van verwijtbaarheid aan de zijde van de werkgever is dan ook geen sprake. Deze bevindingen hebben ertoe geleid dat het onderzoek is gesloten.