Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 14 december 2007

Hoogleraar Piet Ribbers wint prijs Informatiekunde

Jaarlijkse prijs uitgereikt tijdens congres in Tilburg

Hoogleraar Bestuurlijke Informatiekunde Piet Ribbers van de Universiteit van Tilburg heeft dit jaar de KUBBIK prijs ontvangen. De prijs wordt toegekend aan personen die zich in Nederland of Vlaanderen buitengewoon verdienstelijk maken in de informatiekunde, ofwel op academisch gebied ofwel in het bedrijfsleven.

De jury van de KUBBIK prijs, onder voorzitterschap van hoogleraar Th. Bemelmans van de TU Eindhoven, lauwerde prof. dr. Piet Ribbers vanwege zijn jarenlange inzet voor de opzet en ontwikkeling van de opleiding Bestuurlijke Informatiekunde (nu Informatiemanagement) aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB). De jury waardeert ook Ribbers' wetenschappelijke verdiensten. Hij publiceerde veel op zijn vakgebied, begeleidde een twintig promovendi en is betrokken bij Europees onderzoek, waaronder het programma Privacy and Identity Management for Europe. De KUBBIK prijs is op 27 november uitgereikt tijdens het congres Security Management van de studievereniging SBIT aan de UvT.

Prof. dr. Piet Ribbers (1949) studeerde economie in Tilburg en promoveerde in 1980 cum laude op het proefschrift 'Organisatie en planning van de inkoopfunctie van de industriële onderneming'. In 1983 werd hij benoemd tot hoogleraar 'Organisatie en onderneming' aan de Economische Hogeschool Limburg. Drie jaar later werd hij hoogleraar Bestuurlijke Informatiekunde in Tilburg.
Van 1991 tot 1995 was hij affiliate professor Informatiemanagement aan Washington University te St. Louis (VS). Thans is hij voorzitter van het Departement Information Systems & Management binnen FEB en Academic Director van de opleiding Master of Information Management binnen TiasNimbas Business School.