Politie Drenthe

Vrijdag

Hoogeveen, 14-12-2007

Slachtoffer verkeersongeval overledenBEILEN De 17-jarige jongen uit Wijster die woensdagavond zwaar gewond raakte bij een eenzijdig ongeval op de Lieving in Beilen, is donderdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Het onderzoek door de Verkeers Ongevallen Analyse dienst van de politie heeft uitgewezen dat de auto in de bocht naar links in een slip is geraakt en vervolgens met de rechterkant tegen een boom tot stilstand is gekomen. Zowel het slachtoffer als de bestuurder droegen tijdens het ongeval veiligheidsgordels. Aan de auto zijn geen technische gebreken gevonden. Er kon niet worden vastgesteld met welke snelheid gereden is. Tegen de 18 jr. bestuurder uit Smilde wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-202310)

Licht gewond
GASSELTERNIJVEEN Bij een verkeersongeval op de Vaart in Gasselternijveen raakte donderdagmiddag een 47 jr. inwoner van Veendam licht gewond. De man bestuurde een auto waarmee hij vanuit een inrit de weg opreed. Daarbij zag hij een over de Vaart rijdende auto, bestuurd door een 72 jr. inwoner van Gasselternijveen over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde raakte de man uit Veendam gewond waarna hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. (07-202218)

Alcohol in het verkeer
ASSEN Bij de afrit Assen Noord op de A-28 reed donderdagavond een 34 jr. inwoner van Eenrum met een auto in de sloot. De man kwam door onbekende oorzaak met de auto in de berm en belandde in de sloot. Hij raakte niet gewond. Wel had hij gedronken. Omdat op het politiebureau een ademanalyse geen goede meetresultaten gaf nam een arts op verzoek van de politie bloed af bij de bestuurder. Over enkele weken zal de uitslag van het bloedonderzoek bekend zijn. De man kreeg een rijverbod van negen uur. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. (07-202568)

EXLOO In het ziekenhuis in Stadskanaal nam donderdagavond een arts op verzoek van de politie bloed af bij een 52 jr. man uit Exloerveen. De man was eerder op de avond op zijn fiets betrokken bij een verkeersongeval op de kruising Hoofdstraat - Zuiderhoofdstraat in Exloo. Daar kwam hij in botsing met een personenauto die werd bestuurd door een 65 jr. inwoner van Exloo. De fietser raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bloedproef werd afgenomen omdat hij gedronken had. Afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek maakt de politie wel of geen proces-verbaal op. (07-202588)

NIEUW RODEN Op de Burgemeester Bloemersstraat in Nieuw Roden hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 54 jr. automobilist uit Groningen aan. De man had gedronken (1,1 promille). Na het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van vijf uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (07-202614)

ERICA In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie op de Pannekoekendijk in Erica een 39 jr. automobilist uit Schoonebeek aan. De man bestuurde met een alcoholgehalte van 0,9 promille een auto. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en de politie maakt proces-verbaal op. (07-202617)

NOORDSCHESCHUT Achter een woning op het Hoveniersland in Noordscheschut hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 20 jr. inwoner van die plaats aan. De politie had hem kort daarvoor in een auto zien rijden. De man probeerde de politie te slim af te zijn door zijn auto te parkeren op de oprit van een woning en achter deze woning te verdwijnen. Helaas voor de man spoorde een politiehond hem op. Op het politiebureau kwam uit de ademanalyse een uitslag van 0,85 promille. Omdat de man valt onder de categorie beginnend bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd. (07-202618)

Proces-verbaal voor verlaten plaats ongeval
NIEUW WEERDINGE De politie maakt proces-verbaal op tegen een 35 jr. inwoner van Emmen. De man reed donderdagmorgen op de N391 bij Nieuw Weerdinge met zijn auto tegen een boom. De zwaar beschadigde auto bleef achter en de man verdween met een taxi naar huis. Omdat hij geen politie of wegbeheerder in kennis stelde van het ongeval en de schade die hij had veroorzaakt, maakt de politie proces-verbaal op. (07-202399)

Van de weg geslipt
DWINGELOO In een bocht van het Westeinde in Dwingeloo raakte donderdagavond een 19 jr. vrouw uit Meppel met haar auto in een slip. De auto kwam naast de weg en botste tegen een boom. De vrouw zat alleen in de auto en raakte door de knal tegen de boom gewond. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (07-202590)

Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidovertreding HOOGEVEEN Een 41 jr. automobilist uit Belt Schutsloot is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde dit donderdagmiddag in nadat op de A37 bij Hoogeveen geconstateerd was dat de man reed met een snelheid van 178 km/uur.

Politie controleert verkeer
EELDE Bij verkeerscontroles op de Burgemeester J.G. Legroweg en de Hoofdweg in Eelde bekeurde de politie donderdag 11 overtreders. Vier bromfietsers met een te hoog vermogen. Negen anderen waren in orde. Verder vier fietser en één bromfietser zonder goede verlichting, één bromfietser zonder held en één automobilist die geen gordel droeg.

MEPPEL Op het Reestplantsoen en de Werkhorst in Meppel controleerde de politie woensdag autos met aanhangers. Dit resulteerde in vijf bekeuringen. Drie keer omdat een hulpkoppeling ontbrak, één keer voor een verlopen APK en één keer voor het niet dragen van de autogordel.

BEILEN De politie is erg tevreden over de schoolgaande jeugd van Westerbork. Tijdens een aantal controles is nl gebleken dat bijna alle fietser de verlichting prima voor elkaar hebben. Ook vrijdagmorgen bleek dit weer eens. Slechts drie van de heel veel fietser had de verlichting niet goed voor elkaar.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.