Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Welstandsparagraaf voor European Chinese Centre

Aan de noordzijde van het Polsgebied van Katendrecht wordt het European Chinese Centre ontwikkeld. Bewoners zijn hierover op 4 april
2007 uitgebreid geïnformeerd tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de raadzaal van het deelgemeentekantoor. Voordat ontwikkelaar Volker Wessels Vastgoed kan starten met het maken van een eerste bouwplan, dient een formeel kader te worden vastgesteld voor welstandstoetsing: de Welstandsparagraaf ECC.

Koepelnota Welstand
Voor de welstandstoetsing van bouwplannen in Rotterdam heeft de gemeente in april 2004 de Koepelnota Welstand Rotterdam vastgesteld. In gebieden waar een grootschalige nieuwe ontwikkeling zoals het ECC plaatsvindt, is het noodzakelijk om een aanvullend kader te maken in de vorm van een welstandsparagraaf. Deze paragraaf wordt na vaststelling door de deelraad Feijenoord aan de Koepelnota toegevoegd.

Uiterlijk en detaillering
De Welstandsparagraaf ECC bevat criteria waar uiterlijk en detaillering van de te ontwikkelen gebouwen in het gebied aan moeten voldoen. Daarnaast bevat deze welstandsparagraaf regels voor reclame-uitingen.

Inloopavond
Degenen die geïnteresseerd zijn in het document, kunnen op donderdag
20 december aanstaande tussen 19.30 en 21.00 binnenlopen in het deelgemeentekantoor aan de Maashaven O.z. 230. Ter plekke kunt u het document inzien en vragen stellen aan de opsteller van het document, Mattijs van Ruijven van de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting.

Plan ter inzage
De Welstandsparagraaf ECC ligt ook tot donderdag 3 januari formeel ter inzage in het kantoor van de deelgemeente. Het kantoor is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Informatie
Voor meer informatie over deze bewonersbrief kunt u bellen met de wijkregisseur van Katendrecht, via (010) 291 60 29.