Gemeente Gaasterlân-Sleat


Officiële opening dorpskern Balk

Wethouder de heer M. Jelsma van de gemeente Gaasterlân-Sleat en gedeputeerde de heer S. Galema van de Provincie Fryslân verrichten op vrijdag 14 december as. om 19.00 uur de officiële opening van de Van Swinderenstraat, Raadhuisstraat en het F.D. Hoekstraplein in Balk.

Metamorfose dorpskern Balk Logo Bouwen aan Balk.jpg

De Van Swinderenstraat, Raadhuisstraat en het F.D. Hoekstraplein hebben nieuwe bestrating, fietsenstallingen en zitbankjes gekregen. Bijzonder is de nieuwe verlichting, met op 6 lantaarnpalen een gedicht. De karakteristieke dorpskern met winkels en horeca heeft een uitstraling die er mag zijn en is dé plek voor nieuwe en bruisende activiteiten. De gemeente Gaasterlân-Sleat, het Friese Merenproject, de winkeliersvereniging WHI en `Balk op syn best' hebben de handen ineengeslagen om samen met betrokkenen de oplevering van de Van Swinderenstraat, Raadhuisstraat en het F.D. Hoekstraplein te vieren.

Het Friese Merenproject.jpg

Bouwen aan Balk en het Friese Merenproject

Balk is de regiokern van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân en wil zich met die functie herkenbaar ontwikkelen. In het kader van `Bouwen aan Balk' en het Friese Merenproject wordt op verschillende locaties gewerkt om kwaliteit te realiseren. Het versterken van de kracht van de zone langs de Luts en bouwen op basis van kwaliteit, staan centraal.