Datum: 14 december 2007


---

Voorhout Aanhoudingen na vernieling door vuurwerk De politie heeft donderdag 13 december vijf jongens van 16 jaar (4) en 17 jaar uit Voorhout, Valkenburg en Leiden aangehouden na vernieling van een vuilnisbak door vuurwerk. Rond 11.30 uur werd gemeld dat een groepje van vijf jongens nabij de voetbalvelden de vuilnisbak hadden laten ontploffen. Kort na de melding werden twee van de jongens aangehouden op de Sportlaan. Uit de verhoren werden ook de andere verdachten bekend. Zij werden in de vooravond in hun woning aangehouden. De politie trof bij de voetbalvelden een totaal vernielde vuilnisbak aan. De stukken lagen rondom de bevestigingspaal verspreid. Uit onderzoek en de verhoren is gebleken dat naast het vuurwerk ook een stalenbuis is gebruikt om de vuilnisbak tot ontploffing te brengen. De politie maakt proces verbaal op tegen de jongens.

Leiden Mannen met speelgoedpistolen aangehouden De politie heeft donderdagmiddag 13 december drie mannen van 15, 19 en 20 jaar uit Valkenburg, Katwijk en Leiden aangehouden op de Lammenschansweg. Een melder zag op de Lammenschansweg een aantal personen in een auto zitten met een vuurwapen. De politie trof de personen ter plaatse aan. Nadat direct een speelgoedpistool was overhandigd hebben agenten de auto verder doorzocht. Naast plastic schietballetjes werd in het dashbordkastje een tweede neppistool gevonden. Politie Hollands Midden wijst erop dat ook imitatievuurwapens in Nederland verboden zijn. Door de gelijkenis op een echt vuurwapen heeft de Nederlandse wetgever deze imitatievuurwapens strafbaar gesteld.

Waddinxveen Insluiping in woning Dinsdagavond 11 december vond er een insluiping plaats in een woning aan de Stationsstraat. Via een openstaande deur op de eerste verdieping aan de achterzijde van de woning wist de insluiper binnen te komen. Uit de woning werden sieraden en geld gestolen. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 - 8844.

Reeuwijk Verdachte van inbraak aangehouden De politie heeft vrijdag 14 december om 04.15 uur een 24 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van bedrijfsinbraak. Even na 04.00 uur ging het inbraakalarm van een winkel aan de Bernadottestraat af. De politie zag nabij het pand een persoon wegrennen in de richting van de school. De verdachte werd op het schoolplein aangehouden. Bij de winkel bleek een raam vernield te zijn. De winkel was geheel doorzocht. Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen. De politie doet nader onderzoek.

Gouda Verkeersongeval Donderdag 13 december even voor 17.30 uur vond op de kruising Burgemeester Jamessingel/Dreef een verkeersongeval plaats. Een automobiliste (gegevens nog onbekend) reed over de Burgemeester Jamessingel in de richting van de Goudse Poort. Op de kruising sloeg ze bij groenlicht rechtsaf om de Dreef op te rijden. De vrouw zag een scooter met twee personen over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De bestuurder, een 16 jarige Waddinxvener, stond na aanrijding op en sloeg boos op de ruit van de auto waardoor deze stuk ging. De automobiliste raakte hierdoor gewond aan een hand. De Waddinxvener klaagde over pijn over het lichaam. De politie stelt een nader onderzoek in en moet de betrokkenen nog horen.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --