ABVAKABO FNV

Resultaat CWI: overweldigend aantal positieve stemmen

In de afgelopen weken hebben de leden bij het CWI gestemd over het verlengen van de cao CWI met een loonparagraaf. De uitslag: 99,5% stemde voor. Nooit eerder stemden zoveel voor een resultaat. Er kwam slechts 1 stem tegen het akkoord binnen. Hiermee geeft u aan dat u blij bent met de loonsverhoging van 3,5% op jaarbasis maar ook dat u forse inzet verwacht tijdens de komende fusiebesprekingen.

Hiermee geeft u aan dat u blij bent met de loonsverhoging van 3,5% op jaarbasis maar ook dat u forse inzet verwacht tijdens de komende fusiebesprekingen. En deze inzet gaat er komen. Veel ABVAKABO FNV-leden die werken bij CWI hebben zich aangemeld voor de klankbordgroep WERKbedrijf. Deze is nu vol. Dit jaar nog krijgen deze leden een uitnodiging om in januari een start te maken.

De bedoeling is dat met deze versterking, de communicatie via de klankbordgroep naar de achterban beter gaat verlopen. Er is zo meer input beide kanten op. Het betekent namelijk nogal wat voor u om deze fusie aan te gaan. Naast de positieve elementen kleven er ook altijd nadelen aan en onzekerheden. Wij proberen samen met de klankbordgroep in ieder geval duidelijkheid te verschaffen naar u toe. We gaan in gesprek als klankbordgroep (die uit leden van CWI en UWV bestaat) met klanten, met de ondernemingsraden, met de Landelijke Advies Commissies CWI en UWV en wellicht met uw werkgever.

Als startdocument vindt u het plan van aanpak WERKbedrijf. In januari zal het eerste klankbordgroepoverleg zijn en in februari is het eerste overleg tussen de bonden en uw werkgever.