ABVAKABO FNV

Onderhandelingen cao UMC afgebroken

Na vijf rondes onderhandelen over een nieuwe cao voor de UMC's hebben de vakbonden en de werkgevers de onderhandelingen afgebroken.

In de laatste ronde lagen nog een aantal belangrijke dossiers op tafel, waaronder een persoonlijk ontwikkelingsbudget, een opbouwsysteem van de eindejaarsuitkering en een nieuw levensfasebewust personeelsbeleid, dat in plaats moet komen voor de huidige seniorenregelingen.

Bod loonontwikkeling onvoldoende

Op tal van onderwerpen zijn de partijen elkaar genaderd, maar voor loonontwikkeling geldt dat niet. ABVAKABO FNV heeft vanaf het begin van de onderhandelingen aangegeven dat een nieuwe cao een goede loonsverhoging moet opleveren. Het laatste bod van de werkgevers was echter voor alle vakbonden onvoldoende om een onderhandelaarsakkoord op af te sluiten.

De werkgevers hebben duidelijk gemaakt dat zij aan het maximum van hun mogelijkheden zijn gekomen met het aan de onderhandelingstafel bereikte resultaat en dat zij niet verder wilden onderhandelen.

De vier vakbonden gaan met hun kaderleden in beraad over het laatste bod van de werkgevers. Half januari rapporteren we of er alsnog een onderhandelaarsakkoord bereikt kan worden of niet. 14-12-2007, Universitair medische centra | Meer over: umc, zorg |