Zorgeloos naar meer dan 200 radiozenders luisteren via Vodafone

14/12/2007 10:38



Vodafone Libertel NV



Digitale radiozenders uit de hele wereld op je mobiel

Maastricht, 14 december 2007 - Vanaf vandaag kunnen klanten van Vodafone Nederland radiostations uit de hele wereld beluisteren op hun mobiele telefoon. Dankzij de unieke samenwerking tussen Vodafone en Tunin.FM worden er meer dan 200 digitale radio zenders aangeboden via Vodafone live!

Erik de Zwart, mede-initiatiefnemer van Tunin.FM: "Wij zijn vereerd dat Vodafone Nederland ons gekozen heeft voor de primeur van deze zeer geavanceerde mobiele streaming mediadienst. Door deze partnership kunnen Vodafone klanten een ongekend groot aantal radiozenders beluisteren".

De variatie in de ruim 200 zenders is enorm, van Nederlandse zenders zoals Radio 1, 2, 3FM, Sky Radio en Radio Veronica tot lokale radiostations uit Australië. Ook zijn er tientallen internet muziek stations te beluisteren voor de meest uiteenlopende muzieksmaken en doelgroepen. Van country, pop, reggae, rock, non-stop hits of the 60's/70's/80's tot soul, house, lounge, klassiek en jazz.

Tot nu toe was het alleen mogelijk radio te luisteren indien de telefoon over een ingebouwde FM-ontvanger beschikte. Hiermee was men dan meteen beperkt tot enkele zenders die lokaal te ontvangen zijn. Vanaf nu kun je echter naar radiostations uit de hele wereld én in digitale kwaliteit luisteren op ieder toestel dat geschikt is voor Vodafone live!1. Wanneer je Zorgeloos Internet BloX van Vodafone hebt betaal je slechts EUR 3,50 extra per maand om radio te luisteren. Voor klanten zonder Internet BloX zijn er radiobundels te koop voor 90, 240 of 1000 minuten.

De dienst kan volledig gratis uitgeprobeerd worden, ook zonder Internet BloX. Hiermee willen Vodafone en Tunin.FM zowel prepaid klanten als abonnees gemakkelijk kennis laten maken met deze dienst. Kijk voor meer informatie op vodafone.nl/radio.


1 of het toestel geschikt is kun je controleren op www.tunin.fm

Over Vodafone Libertel B.V.:
Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het meest toonaangevende communicatiebedrijf ter wereld met proportioneel 241 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 25 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 39 landen.

Over Tunin.FM:
Tunin.FM is een op consumenten gerichte dienst van het bedrijf Mobilaria B.V. Mobilaria levert onbeperkt digitale radio- en on demand muziekdiensten via mobiel internet op mobiele telefoons en PDA's. Onderscheidende factoren zijn o.a. mobiele interactieve diensten (bijv. live interactie met de studio, advertenties etc.) en met name een zeer zuinig dataverbruik, met minimale bandbreedtes tot zelfs slechts 24 kbit/sec. Hierdoor is digitale radio via GPRS in heel Nederland te ontvangen, UMTS is niet noodzakelijk. Dit is alleen mogelijk dankzij de unieke technologie die sinds 2001 door Mobilaria geheel in eigen beheer ontwikkeld is aan de Universiteit Twente in Enschede. Mobilaria is opgericht door directeur/aandeelhouder Wanjo Temkov. Mede-vennoten zijn Erik de Zwart, Harreld Kuiper en Dennis Kokkelink. Mobilaria heeft vestigingen in Enschede en Hilversum. Websites: www.mobilaria.nl en www.tunin.fm

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.vodafone.nl/radio