Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ulft- verdacht van uitbuiting en misbruik personeel       |
Een rechercheteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland heeft zojuist een langlopend onderzoek afgesloten waarbij het vermoeden bestond dat personeel van een horecazaak in Ulft mogelijk financieel werd uitgebuit. Ook zouden minderjarige werkneemsters onzedelijk zijn betast. Daarnaast richtte het onderzoek zich op het in de prostitutie brengen van een jonge vrouw. Er zijn drie aanhoudingen verricht. Een 45-jarige Doetinchemmer verblijft in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie in een Huis van Bewaring.

Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van het vermoeden dat vanuit een horecazaak in Ulft mogelijk strafbare gedragingen ten opzichte van minderjarige meisjes plaats vonden. Het zou mogelijk om mensenhandel dan wel prostitutie gaan. Ook zou personeel mogelijk financieel uitgebuit worden.

Er werd een speciaal rechercheteam geformeerd en tijdens het onderzoek deden twee minderjarige meisjes aangifte van seksuele handelingen tijdens hun werk. De Doetinchemmer wordt er van verdacht dat hij meer meisjes onzedelijk heeft betast. Deze meisjes deden geen aangifte, maar legden wel een verklaring bij de politie af. Er werd één illegale vreemdeling aangetroffen die Nederland is uitgezet. Verder wordt de Doetinchemmer verweten dat hij een vaste werknemer financieel heeft uitgebuit.

De verdachte werd begin oktober aangehouden. Tevens vonden er doorzoekingen plaats in panden in Ulft en Doetinchem, waarbij ondermeer administratieve bescheiden in beslag werden genomen. In de laatste fase van het onderzoek is de verdachte ook gehoord over het dealen van harddrugs.

Tijdens een deelonderzoek van het team werd het mogelijk in de prostitutie brengen van een jonge vrouw onderzocht. Twee verdachten, een 27-jarige Doetinchemmer en een 30-jarige man uit Waddinxveen worden van dit feit verdacht. De vrouw is inmiddels uit de prostitutie en wordt begeleid door medewerkers van het Bureau Slachtofferhulp. Tegen dit duo is proces-verbaal opgemaakt en zij zijn in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld.

Het onderzoek is nu afgerond en het proces-verbaal is overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Einde bericht
---


---


---

---- --