Gemeente Wervershoof


Besluiten in de raad van 13 december

14 dec 2007
Op de agenda van de raadsvergadering van 13 december stonden ondermeer de ambulancezorg, vragen over het Nesboshotel en de ontwikkeling van de dorpshuizen.
Samenvatting (de uitgebreide agenda kunt u hier aanklikken, een notulair verslag volgt later)

Stukken die geen bespreking behoeven:

5. Voorstel (no. 82 ) om de rechtsopvolging van de Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsorgaan Westfriesland in liquidatie (SOW i.l.) onder te brengen in de Gemeenschappelijke Regeling Ondersteuning bestuurlijke samenwerking Westfriesland.
Vastgesteld zonder hoofdelijke stemming

6. Voorstel (no. 83 ) tot opheffing van de Gemeenschappelijke Regeling Regionale Ambulance Dienst Noord-Holland Noord en de ambulancezorg op te dragen aan de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Vastgesteld zonder hoofdelijke stemming

7. Voorstel (no. 84 ) tot het verplaatsen van de indieningstermijn subsidieaanvragen 2007.
Vastgesteld zonder hoofdelijke stemming

8. Voorstel (no. 85 ) tot vaststelling van de Belastingtarieven 2008 en vaststelling van de nieuwe Tarieventabel behorend bij de Legesverordening.
Vastgesteld zonder hoofdelijke stemming

Te bespreken voorstellen:

9. Voorstel (no. 86 ) met betrekking tot de ingekomen stukken en mededelingen.
Het overzicht van ingekomen stukken wordt vastgesteld.

10. Beantwoording door het college van vragen van de fractie ABC met betrekking tot het Nesboshotel.
De beantwoording wordt besproken en voor kennisgeving aangenomen.

11. Voorstel (no. 87 ) tot benoeming van een lid en de plaatsvervangend voorzitter van de raadsadviescommissie. De benoemingen vinden bij acclamatie plaats.

12. Voorstel (no. 88 ) tot instemming met het Regioakkoord opwaardering Westfrisiaweg en de daarin gevraagde bijdrage. Het voorstel wordt na hoofdelijke stemming aanvaard met 10 stemmen voor en 1 stem tegen.

13. Voorstel (no. 89 ) voor de ontwikkeling van de Dorpshuizen in Zwaagdijk-Oost en Onderdijk en van De Schoof in Wervershoof. Er worden twee amendementen ingediend (ABC en PW) en vervolgens ingetrokken nadat het college heeft toegezegd in de intentie van de amendementen te zullen handelen.
Na hoofdelijke stemming wordt het voorstel aangenomen met 11 stemmen voor.

14. Voorstel (no. 90 ) tot vaststelling van de projectstructuur inzake de beoogde fusie Wervershoof, Andijk en Medemblik (WAM). Er is een aangepast voorstel uitgereikt. In het aangepaste voorstel is op verzoek van de fractievoorzitters van de drie gemeenten de kaderstellende en controlerende rol van de gemeenteraden benadrukt en is de directe communicatie tussen de drie colleges en gemeenteraden versterkt.
Het aangepaste voorstel wordt zonder hoofdelijke stemming aanvaard.

15. Voorstel (no. 91 ) tot vaststelling van de begrotingswijzigingen. Vastgesteld zonder hoofdelijke stemming

16. Vragenuur
De heer Neefjes (PW) vraagt naar de wijze van indicatiestelling en zorgtoedeling door de thuiszorg. Wethouder Wilms geeft een uiteenzetting van de wijze van indicatiestelling en zorgtoedeling.

De heer Neefjes (PW) vraagt naar de situatie van het voetpad Belmolendijk.
Wethouder Mosch antwoordt dat de obstakels niet in opdracht van de gemeente zijn verwijderd. Ook met obstakels konden boosters gebruik maken van het voetpad. Het college beraadt zich over de situatie.

17. e-mail met betrekking tot een brief van het Ministerie BZK.

De heer Steltenpool (VVD) wenst een toelichting op een e-mail. De heer Vletter antwoordt dat de e-mail betrekking heeft op een brief van het Ministerie BZK, waarvan nog niet bekend of deze openbaar is. Hij zal daar naar informeren en in een volgende vergadering op terugkomen.

18. huisvesting buitenlandse werknemers

De heer De Groot (VVD) wijst op de zijn inziens zorgelijke situatie van huisvesting van Poolse werknemers in woonhuizen. De heren Vletter en Mosch antwoorden dat de situatie bekend is en nauwlettend wordt gevolgd. Er is op dit moment, zover bekend, geen sprake van overtreding en er wordt regelmatig gecontroleerd door handhavers. In regionaal verband wordt een oplossing gezocht voor de huisvesting van tijdelijke Poolse werknemers.

19. Sluiting.

Aanwezig:
voorzitter F. Vletter
griffier C. W. Zwakman
ABC L. E. Plekker, A. G. M. Broedersz, P. Otten PvdA E. Vroegop, mw. G. B. M van Diepen
ZD T. J. W. Sijm,
CDA S. P. J. Ruiter, H. J. Jaeqx
VVD T. H. Steltenpool, F. de Groot
PW C. A. Neefjes
portefeuillehouders Mw. M. J. Wilms-Nielen, P. W. Mosch

afwezig Mw. A.M.N.M. van der Geest (PW), P. N. M. Duin (ZD)

Ons adres: Raadhuisplein 1 1693 EA Wervershoof info@wervershoof.nl Telefoon: 0228-587171