Nederlandse Politiebond


Geen politiegegevens op straat door CZ-lek

Er zit geen informatie over politieambtenaren bij de gevoelige gegevens van 55.000 mensen die op straat zijn beland door een lek in de website van zorgverzekeraar CZ. Die garantie heeft de NPB op vrijdagochtend 14 december van CZ gekregen: de persoonsgegevens die betrekking hebben op de PolitieZorgpolis zitten in een extra beveiligde database.

De maatschappij, die de blunder erkent, is gisteravond en vannacht met man en macht aan de slag gegaan om het lek te dichten.

De Tilburgse zorgverzekeraar, met drie miljoen klanten een van de grootste zorgverzekeraars, gaat diep door het stof. 'Stommer dan dit had nauwelijks gekund,' aldus woordvoerder Dirk-Jan Westerwoudt tegenover het Algemeen Dagblad.

Hoe lang de gegevens al te zien waren, is niet duidelijk. Het betreft de gegevens van potentiële nieuwe klanten die een offerte hebben aangevraagd. De blunder zou vrijdagochtend verholpen moeten zijn.

Gepubliceerd op 14 december 2007 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2007.