Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 14-12-2007

Gestolen fiets

AMERSFOORT De politie heeft donderdagavond om 20.20 uur een 14-jarige Amersfoorter aangehouden die op de Arnhemse Poortwal op een gestolen fiets reed.

Agenten zagen de jongen fietsen en controleerden de fiets omdat het fietslot verbroken was. De fiets bleek gestolen waarna hij werd aangehouden.

Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. De ouders werden in kennis gesteld.

Verlichtingscontrole

AMERSFOORT Tijdens een verlichtingscontrole donderdagavond in de Meridiaantunnel en op de Hooglandseweg werden 18 fietsers bekeurd voor rijden zonder goede fietsverlichting.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 december een alcoholcontrole gehouden op de Molenstraat en de Stadsring.

Vier bestuurders bleken te veel alcohol te hebben gedronken en kregen een proces-verbaal. De hoogste gemeten waarde was 435 ug/l. Deze verdachte, een 44-jarige Amersfoorter, reed onder invloed van alcohol op een snorfiets en wenste ook niet mee te werken bij de aanhouding. Naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol kreeg hij ook een proces-verbaal voor het verzet en een belediging.