Gemeente Den Haag

Levende kerststal vindt onderdak in Haags stadhuis (12 december)

Dak- en thuislozen beelden kerstverhaal uit

Vanaf vrijdag 14 december wordt een deel van het Haagse stadhuis weer omgetoverd tot een levende kerststal. De kerststal staat er dit jaar voor de 12e keer en is uitgegroeid tot een echte Haagse traditie. De stal trekt jaarlijks dan ook veel bezoekers.

Traditiegetrouw zijn alle ongeveer 25 spelers van de kerststal afkomstig van de Haagse instellingen voor dak- en thuislozen, zoals de Kessler Stichting, Huize Tichelaar, het Leger des Heils en Sociaal Pension De Wissel. Met hun optreden vragen zij op een positieve manier aandacht voor de situatie van dak- en thuislozen.

Wethouder Bert van Alphen opent de levende kerststal op vrijdag 14 december om 12.00 uur. "In Den Haag zijn er ongeveer 1500 mannen en vrouwen die niet weten waar ze vanavond kunnen slapen. Dat past niet bij een welvarende stad als de onze. Met de uitvoering van het plan Den Haag Onder Dak, willen we onze dak- en thuislozen niet alleen huisvesting bieden, maar ook weer zicht op een betere toekomst."

Behalve Maria, Jozef en het kindje Jezus zijn in de kerststal ook de herders en de drie koningen Caspar, Balthasar en Melchior te bewonderen. Natuurlijk ontbreken ook de echte dieren niet: een mooie grote os, een ezeltje, een statige kameel en een zestal dwerggeitjes. Dit alles in een versierde stal met echte kerstbomen en heel veel lampjes.

Rond de kerststal is iedere dag een gevarieerd muzikaal programma, met optredens van Haagse en landelijk bekende musici, zoals het koor van het Gymnasium Haganum, harpduo Arpa Nuova, Philharmonisch koor Haga Cantare, de Quasi Big Band uit Delft en Bliss, het internationale vrouwenkoor van Den Haag. Het openingsconcert wordt vrijdag verzorgd door het Blazersensemble van het Residentie Orkest. Het complete programma staat op http://www.denhaag.nl/smartsite.html?id=60560

De kerststal en de muzikale optredens zijn gratis toegankelijk van vrijdag 14 t/m zondag 23 december tussen 11.00 en 16.30 uur (de spelers pauzeren tussen 13.00 en 13.45 uur). Live-beelden van de levende kerststal zijn te bekijken op internet: http://www.residentie.tv