Gemeente Assen


Aanleg tweede fase Arboretum Assen

10 december 2007

Op 14 december geven wethouder C. de Wal en gedeputeerde R. Munniksma het startsein voor de aanleg van de tweede fase van het Assense arboretum. Aanvullende beplanting, een fietspad, een pagode en uitkijktoren geven het arboretum de allure en aantrekkelijkheid die Stichting Arboretum Assen en de gemeente Assen voor ogen hebben. Eind 2009 is het arboretum helemaal klaar.

Bij de aanleg van de eerste fase van het arboretum is de basis gelegd in de vorm van grondwerk voor het aanleggen van vijvers en heuvels en de aanleg van de padenstructuur. Ook zijn de eerste bomen en struiken geplant. In dit geval uit de drie werelddelen Azië, Amerika en Europa.

In de tweede fase wordt het Arboretum uitgebouwd tot een compleet en volwaardig geheel. Hierbij gaat het om aanvullende beplanting, de aanleg van een fietspad, de bouw van een pagode en uitkijktoren (14 meter hoog) en het verplaatsen van dammen en bouwen van bruggen.

Het Arboretum krijgt zo een nog grotere aantrekkingskracht voor inwoners van Assen, maar zeker ook vanuit de regio en daarbuiten. Met het groeien van de bomen wordt de aantrekkelijkheid van het gebied verder vergroot. Met de aanleg van het fietspad wordt een schakel gerealiseerd in een verder te ontwikkelen aantrekkelijke recreatieve Noord-Zuid fietsroute richting Zeijen. Eind 2009 is het helemaal klaar. Het arboretum is ook tijdens deze periode gewoon open voor bezoekers.

De tweede fase start op 14 december om 14.00 uur. Wethouder C. de Wal en gedeputeerde R. Munniksma geven het startsein door een boompje te planten en een bouwbord te onthullen. Daarna zal ook de website van het arboretum worden gelanceerd in het gebouw van de golfclub en beschikbaar zijn onder www.arboretum-assen.nl.

Het project wordt gerealiseerd door stichting Arboretum Assen en de gemeente Assen. De Regio Groningen-Assen (regiopark 2007) en de provincie Drenthe dragen eveneens bij aan de kosten.

Plaats en tijd:
Datum: vrijdag 14 december 2007, 14.00 - 16.00 uur Adres: verzamelen op de parkeerplaats van de Drentsche Golf & Country Club, Ten Oeverstraat 13, 9489 TH Zeijerveen.

Neem laarzen mee, het zal er modderig zijn.