Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 7 december 2007
Onderwerp: Gemeente, Vérian en Bureau Jeugdzorg werken samen aan betere leerlingzorg

Op vrijdag 14 december tekent wethouder Westerkamp namens de gemeente Heerde een contract met Vérian over het schoolmaatschappelijk werk in deze gemeente. Het contract houdt in dat schoolmaatschappelijk werk wordt ingevoerd per 1 januari a.s. Daarnaast opent Bureau Jeugdzorg een loket in Heerde in het pand van Vérian.

Schoolmaatschappelijk werk

De gemeenteraad van Heerde heeft onlangs E 10.000 beschikbaar gesteld voor de invoering van schoolmaatschappelijk werk. Scholen krijgen steeds vaker te maken met kinderen en gezinnen waar problemen zijn op het gebied van gedrag, ontwikkeling of opvoeding. Scholen signaleren de problemen en moeten er in de dagelijkse schoolpraktijk mee omgaan. De interne leerlingenzorg is echter niet toereikend en ook niet bedoeld om deze zorg te bieden. Het schoolmaatschappelijk werk kan deze zorg wel bieden. Het schoolmaatschappelijk werk begint op 1 januari 2008 en wordt uitgevoerd door Vérian. Het is de bedoeling om het schoolmaatschappelijk werk op de scholen zelf plaats te laten vinden. Hierover vindt nog overleg plaats met de scholen.

Loket

Een tweede belangrijke ontwikkeling in de gemeente Heerde is de opening van een loket van Bureau Jeugdzorg per 1 januari 2008. Deze 'lokale voordeur' wordt gehuisvest in het pand van Vérian aan de Stationsstraat 21. Ouders en kinderen kunnen hier zonder afspraak terecht op maandag- en woensdagochtenden. Bureau Jeugdzorg zet daarbij in op een nauwe samenwerking met het algemeen- en schoolmaatschappelijk werk.