Ingezonden persbericht


Aan de redactie Alkmaar, 5 december 2007

grote prijs tacx stayergala in sportpaleis

Op vrijdagavond 14 december zal op de wielerbaan van het Sportpaleis Alkmaar de Grote Prijs Tacx Stayergala worden verreden. Een wedstrijd die kan worden gezien als de revanche van de Europese Kampioenschappen van twee maanden geleden op dezelfde baan.

Het ziet er naar uit dat de actieve organisatoren van het Sportpaleis onder leiding van René Kos, oud Wereldkampioen Stayeren, samen met sponsor Tacx alle finalisten van het EK weer aan de start kunnen krijgen. Dat betekent dat Europees Kampioen Timo Scholz uit Duitsland weer de strijd aan moet gaan met zilveren Mario Vonhof, ook uit Duitsland, en bronzen Peter Jorg uit Zwitserland. Maar nu is Zaandammer Reinier Honig vastbesloten tot op de streep voor de overwinning te strijden. In het EK kwam Honig, samen met zijn vaste gangmaker Sam Mooij, tien minuten voor de finish ernstig ten val. Direct werd de wedstrijd stilgelegd en de stand op dat moment kwam als einduitslag in de boeken. Ook Tim van der Zanden is uit op revanche. Hij werd twee weken voor de EK ziek en miste de kampioenschappen. Uit de regio komen Raymond Rol en Patrick Kops aan de start.

Ook voor Patrick Kops heeft deze wedstrijd een speciaal tintje: hij rijdt zijn allerlaatste wedstrijd. De aannemer uit Heiloo zal voor de laatste maal achter zijn boomlange gangmaker Willem Fack rijden. Na een succesvolle carrière, eerst op de weg en daarna op de baan als stayer en dernyspecialist, gaat hij zich volledig op gezin en het familiebedrijf (als sinds 1908). Hij kan bogen op drie nationale titels in het stayeren, nog eens drie achter de derny en een bronzen medaille op de Europese Kampioenschappen stayeren van 1998.

In het bijprogramma rijden de nieuwelingen een sprintomnium. Het is hun laatste wedstrijd die meetelt als selectie voor het sprintprogramma van Shimano Masters of Sprint tijdens de Zesdaagse van Rotterdam.

De wedstrijden beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur. De toegang bedraagt ¤ 7,50 per persoon; kinderen tot en met 14 jaar betalen ¤ 2,50. Kaarten zijn in de voorverkoop overdag in het kantoor van het Sportpaleis en 's avonds in de kantine van Horeca Sportpaleis te krijgen. Het Sportpaleis Alkmaar ligt aan de Ringweg Alkmaar afslag Egmond. Meer informatie over deze en ander wedstrijden (onder andere de Nederlandse Kampioenschappen van 27 tot en met 30 december 2007) staat op de website www.sportpaleis-alkmaar.nl.

Noot voor de redactie /