Gemeente 's-Hertogenbosch

05-12-2007
Zwerfvuilpakkers in het zonnetje
De gemeente 's-Hertogenbosch bedankt op vrijdag 14 december 2007 inwoners die zich inzetten voor het schoonhouden van hun eigen leefomgeving. De Stichting Nederland Schoon noemt deze vrijwilligers ZwerfAfvalPakkers (ZAP) en de gemeente 's-Hertogenbosch sluit zich aan bij deze actie. Zij krijgen door het gemeentebestuur op deze dag het speciale speldje `Samen voor 'n schoon 's-Hertogenbosch uitgereikt door wethouder J. Eugster. Daarnaast ontvangen ze ook een oorkonde en bloemen.

De ZAP-actie is een samenwerking van de gemeente 's-Hertogenbosch met de Stichting Nederland Schoon. Deze stichting acht het van belang dat burgers het goede voorbeeld geven. De ZAP-actie is bedoeld om mensen die zich vrijwillig inzetten voor het terugdringen van bijvoorbeeld zwerfafval te bedanken voor hun goede inzet. "Schoon trekt schoon aan", zo redeneert de stichting.

De afgelopen maanden is de gemeente op zoek gegaan naar mensen die het afgelopen jaar op eigen initiatief hun omgeving zwerfafvalvrij hebben gemaakt. Nu blijkt dat er 6 mensen regelmatig vrijwillig op pad gaan om zwerfvuil te ruimen. De gemeente wil met deze actie de ZwerfAfvalPakkers (ZAP) in het zonnetje zetten.

's-Hertogenbosch heeft net als andere, grote steden te maken met een toename van vervuiling in de stad. Om mensen meer bewust te maken om samen de stad schoon te houden, voert de gemeente deze nieuwe campagne 'Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch'.

Het programma voor de bijeenkomst ziet er als volgt uit:

13.00 uur: ontvangst genodigden in de Oranjegalerij van het Stadhuis. 13.10 uur: welkom en korte toespraak door wethouder mevrouw J. Eugster.
13.15 uur: uitreiken van oorkondes, speldjes en bloemen aan de gasten door de wethouder.
13.45 uur: einde bijeenkomst.