Ingezonden persbericht


vrijdag 14 december sfeervolle kerstmarkt in winkelhart enkhuizen

Het Winkelhart van Enkhuizen organiseert op vrijdag 14 december tussen 14.00 en 21.00 uur een sfeervolle kerstmarkt in het centrum van Enkhuizen. Voor de 16e maal wordt deze gezellige kerstmarkt georganiseerd en hier vindt u verlichte kraampjes met onder andere kerstdecoraties voor binnen en buiten, kaarsen, borduurwerk, kralenwerk, keramiek, sieraden, kaarten, bloemstukjes en kleding. Uiteraard ontbreekt een goed stuk muziek en entertainment niet. Zeer zeker een aanrader voor de mensen die op zoek zijn naar leuke kerstcadeautjes of voor degene die gezellig willen shoppen in kerstsfeer. Daarnaast zijn ook veel winkeliers met een kraam vertegenwoordigd waar u speciale kerstaanbiedingen kunt krijgen.

Veel activiteiten
In het centrum is van alles te beleven, want er komt weer een aantal attracties richting Enkhuizen om jong en oud te vermaken. Zo staat er ter hoogte van Keesman Schoenmakerij een draaimolen, op de hoek van de Vijzelstraat wordt glühwein en warme chocomel geschonken en op de Melkmarkt staat een minizweefmolen. Verder worden er in de Vijzelstraat ballonnen uitgedeeld, staat er aan het eind van de markt een suikerspinnenkraam en kinderen kunnen tevens een draaiorgeldiploma halen bij De Kleine Drom. De attracties draaien vanaf 14.00 uur en kosten slechts 0,50 cent. Deze lage prijzen worden mogelijk gemaakt door het Winkelhart van Enkhuizen. In de week voorafgaande aan de Kerstmarkt delen de Winkelhartwinkeliers bovendien 3.000 vrijkaartjes uit voor deze attracties.

Natuurlijk kan het Kerstmannenorkest niet ontbreken! Zij brengen s' avonds al lopend over de markt hun warme klanken ten gehore en zorgen voor nog meer sfeer tijdens deze topmarkt. Ook vindt s' avonds een inloopconcert plaats in de R.K. Kerk. Hier laten verschillende koren toepasselijke zang horen. Wij hopen u te mogen verwelkomen op de Kerstmarkt in Enkhuizen!

ZATERDAG 15 DECEMBER ENKHUIZEN LICHT OP

Een sfeervol evenement wat een bezoek meer dan waard is; 'Enkhuizen bij Kaarslicht'. Dit evenement wordt op zaterdag 15 december voor de negende keer georganiseerd. Van 19.00 - 21.00 uur wordt een deel van Enkhuizen 'Het Suud' verlicht met duizenden kaarsen en waxinelichtjes. De organisatie is al in volle gang en kan gelukkig rekenen op medewerking van de bewoners en een flink aantal vrijwilligers.

Daarnaast vinden er in zes locaties langs de route inloopconcerten plaats waaraan 18 koren en muziekensembles meewerken. Het thema luidt; 'dieren' en dit is op verschillende creatieve manieren terug te vinden. De locaties zijn; Zuiderkerk, Lutherse Kerk, Stadhuis, Het Wapen van Enkhuizen, Oud Katholieke Kerk en Gem. van A.C. Nieuwstraat 14. Ook is er dit jaar weer een lichtjesmozaïek opgesteld in de Torenstraat. Deze creatie bestaat uit een toepasselijk plaatje welke in honderden waxinelichtjes wordt uitgevoerd.

De route is autovrij en de toegang geheel gratis. Parkeren kunt u achter het station en op het recreatieoord. Beide zijn op loopafstand van het evenement, welke ook uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken is.

Let op: volgend jaar is de tiende 'Enkhuizen bij Kaarslicht' een feit. Vanwege dit heugelijke feit wordt een fotoexpositie gehouden. Iedereen is uitgenodigd om mooie, grappige of ontroerende foto's van de afgelopen jaren in te sturen. Nadere informatie hierover volgt snel.