Ingezonden persbericht


nieuwsbrief
ma 3 december 2007

NU 07: KAMEEL IN DE POLDER
()

Graag maken wij u attent op een bijzonder programma, NU 07: Kameel in de polder, dat op 14 en 15 december te zien is in de Blauwe Zaal. Rondom NU 07 is er een gratis randprogramma met film, debat en een tentoonstelling.

NU is een jaarlijks terugkerend, theatraal actualiteitenprogramma met dit jaar als thema: global warming. Politici, publiek en wetenschappers worden uitgedaagd tot het vinden van oplossingen voor vragen rondom klimaatverandering.

()

vr 14 en za 15 december 20.30 uur
()

Een tropisch oerwoud rond de Domtoren, papegaaien in plaats van duiven op het Neude, de Stadsschouwburg die bijna verdwijnt onder een zandrug en Leidse Rijn dat half onder water staat. Tegen die achtergrond speelt Kameel in de polder, een spelshow met prominente gasten. Wij kijken met hen terug op één jaar goede voornemens op het gebied van natuur & milieu. Wat is ervan terechtgekomen en hoe staan we er nu eigenlijk voor?

meer info

()

randprogramma
()

Voor NU 07 werkt de schouwburg samen met Debatcentrum Tumult en het Louis Hartlooper Complex. Tumult organiseert op zondag 16 december het debat Poolwetenschap en kunst: breek het ijs! in de Hekmanfoyer. Het Louis Hartlooper Complex laat woensdag 12, donderdag 13 en zondag 16 december de films Earth, Dersu Uzala en An Inconvenient Truth zien. Debat en films zijn gratis toegankelijk. Tot en met 16 december is de tentoonstelling Vanishing Worlds van Dos Winkel te zien in de foyer van de Blauwe Zaal. De expositie laat prachtige beelden zien van de verdwijnende oceaanwerelden.

()