Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Vernieuwde Putselaan en Hillelaan klaar voor gebruik

Kinderen van basisscholen uit vier wijken in de deelgemeente Feijenoord gaan vrijdag 14 december aan de slag met rubber, plastic, kurk en blik. In een verwarmde tent op het Afrikaanderplein knutselen ze autos, fietsen en andere voertuigen in elkaar. Op deze wijze geven ze aandacht aan de vernieuwde Putselaan en Hillelaan. De workshop, met als thema Veiligheid en Vervoer, is de start van het openingsfeest voor beide lanen.

Wethouder Lucas Bolsius en portefeuillehouder Gülami Yesildal (deelgemeente Feijenoord) openen op vrijdag 14 december om 13.45 uur de vernieuwde Putselaan en Hillelaan. Alle feestelijkheden en activiteiten vinden plaats op het Afrikaanderplein.

Programma 14 december

13.00 uur start workshop Veiligheid & Vervoer op het Afrikaanderplein voor kinderen van deelnemende basisscholen uit de Afrikaanderwijk, Bloemhof, Hillesluis en Katendrecht

13.30 uur poffertjes, vers fruit en warme chocolademelk voor iedereen!
13.45 uur opening vernieuwde Putselaan en Hillelaan door wethouder Lucas Bolsius en portefeuillehouder Gülami Yesildal
15.30 uur bekendmaking 1e, 2e en 3e prijs workshop Veiligheid & Vervoer

16.00 uur Einde

Nieuwe indeling
Vanaf april 2007 werkte Gemeentewerken aan de herinrichting van de Putselaan en Hillelaan. Beide lanen kregen een nieuwe indeling en de bestrating, de riolering, en de kabels en leidingen zijn vervangen. In de Putselaan is ook gewerkt aan de tramrails.

Doorstroming en verkeersveiligheid
De matige doorstroming en de verkeersonveiligheid ter plekke maakten deze werkzaamheden noodzakelijk. Daarnaast was het gebied toe aan groot onderhoud. De vernieuwde lanen leveren, naast een sterk verbeterd verkeerskundig ontwerp, een belangrijke bijdrage aan het openbare gebied in de Afrikaanderwijk, Hillesluis, Bloemhof en Katendrecht.