Gemeente Bernheze


Workshop Recreatie en Toerisme

Op woensdag 14 december 2007 werd in zaal Kerkzicht in Loosbroek een workshop gehouden in het kader van de nieuwe Nota Recreatie en Toerisme. Deze nota moet een duidelijk kader bieden, waarmee de gemeente beter kan inspelen op initiatieven vanuit deze sector.

Bij het opstellen van de nota wil de gemeente graag de inbreng van ondernemers en organisaties in de gemeente benutten. De diverse geledingen waren goed vertegenwoordigd.

Onder leiding van bureau BUITEN zijn in werkgroepen diverse onderwerpen behandeld. Vooraf is door dit bureau al het nodige voorbereid, zoals het plan van aanpak, interviews met een aantal afgevaardigden van de diverse organisaties/instellingen, het rubriceren van een aantal belangrijke thema's en voorbereidende gesprekken met de gemeente.

Wethouder Donkers leidde de avond in met een uitleg over het waarom van deze nota en de visie van de gemeente. Het wordt een integrale beleidsnota vanuit een brede benadering met een link naar kunst en cultuur en naar het economische/sociale. Ook het onderwijs zal er nadrukkelijk bij betrokken worden.

In de eerste sessie werd gediscussieerd over de sterke en zwakke punten op het gebied van recreatie en toerisme in onze gemeente en werden kansen en bedreigingen geformuleerd. Na de terugkoppeling werden groepsgewijs projectideeën en randvoorwaarden uitgewerkt. De bevindingen worden in de nota verder uitgewerkt.

De concept-nota wordt op 4 december 2007 behandeld in de raadscommissie Maatschappelijke Zaken. Belangstellenden zijn van harte welkom.