Gemeente Heerenveen


---


---

Kerstmarkt

Op 14, 15 en 16 december is het weer kerstmarkt in Heerenveen. Op deze pagina's leest u alles over deze bijzonder gezellige dagen in het centrum van Heerenveen. U vindt hier het volledige programma, meer informatie over een aantal optredens en activiteiten en de nieuwberichten over de kerstmarkt.

Hieronder leest u het volledige programma voor vrijdag, zaterdag en zondag.
ALGEMEEN
Presentatie
Marcel Hankel en Hanneke van Kammen nemen de presentatie van het Kerstmarktprogramma van 2007 op zich. Marcel Hankel, van evenementenbureau Walk of Life, staat al een aantal jaren als presentator op het Kerstmarktpodium in Heerenveen. Dit jaar wordt hij bijgestaan door Hanneke van Kammen. Van Kammen is voorzitter van Stichting Swingsoos (deze stichting organiseert live muziek op diverse locaties in en rond Heerenveen) en zangeres. Dit duo zorgt met hun vlotte presentatie op een bijzondere manier voor soepele overgangen tussen de diverse optredens.
IJsbaan
Vanaf maandag 10 december staat op het Gemeenteplein, centraal op de kerstmarkt, een ware kunststofijsbaan (10 x 20 meter) opgesteld waarop alle kinderen gratis kunnen schaatsen. Naast de ijsbaan staat een pergola waar de ouders een lekker glaasje glühwein of kopje koffie kunnen drinken.

PROGRAMMA VRIJDAG 14 DECEMBER
STRAATTHEATER
El Capstok - De z(w)ingende kerstengel
Het zijn de donkere dagen voor kerst, wolken hangen laag. Eén wolk zweeft rond met daarop een engel. Hij speelt harp, zingt in het Engels en wenst met mooie spreuken iedereen veel liefde toe voor het nieuwe jaar. Soms blaast hij op zijn bazuin en schiet zo zijn pijlen af en hoopt daarmee mensen te raken in het hart met goede wensen. "Heaven must be missing an angel."
OPTREDENS
16:00-17:00 uur - Flageolettes
De Flageolettes zorgen op de kerstmarkt voor een warme en knusse sfeer. Met hun kerstprogramma vol zalige, ontroerende kerstnummers uit Amerika maar ook van eigen bodem doen ze ieders hart smelten. Ook de ergste vijanden zullen elkaar na deze show weer een warm hart toe dragen. Er mag natuurlijk ook gedanst worden. De Flageolettes nemen hiervoor de kerstman mee. Hij kan ook heel lekker drummen!
17:15-17:45 uur - Kinderdisco met Heero
Heero is de mascotte van SC Heerenveen en aanvoerder van de Junior Heero Club. Hij organiseert een heuse kinderdisco en deelt spekjes uit aan de jeugd. Je kunt lid worden van de Junior Heero Club en hebt dan allemaal leuke voordelen, zoals de kans om je favoriete voetbalspeler te interviewen of de bloemen uit te reiken aan de `Man of the match'. Voor meer informatie kun je kijken op www.juniorheroes.nl of bellen naar 0513-612100. 18:00-18:30 uur - Flageolettes
18:30-18:50 uur - Faya Street
Faya Street is een dansgroep van Dance Centre Faya. De groep is in 2006 opgericht en bestaat uit 6 danseressen. Faya Street combineert verschillende dansstijlen zoals streetdance/hiphop en reggeaton tijdens deze energieke show. De groep heeft al veel optredens verzorgd op zeer uiteenlopende evenementen, waaronder de opening van Sportstad Heerenveen.
19:00-21:00 uur - DJ Maurice met zang- en dansact DJ Maurice begon is verantwoordelijk voor het maken, bedenken en samenstellen van de Après Skihut CD's. Dat heeft hem meer dan 10 gouden platen opgeleverd. DJ Maurice is te herkennen aan zijn eigen stijl die bestaat uit veel verschillende muzieksoorten, van house tot R&B en van Nederlandstalige feestmuziek tot dance-classics die elkaar (zeer) snel afwisselen zodat iedereen in korte tijd zijn of haar favoriete muziek voorbij hoort. DJ Maurice zal op de kerstmarkt voor een spetterend optreden zorgen met een feestzanger en danseressen, hij is immers niet voor niets al jaren de bekroonde #1 Party Jock van Nederland!

PROGRAMMA ZATERDAG 15 DECEMBER
STRAATTHEATER
De swingende kerstboom + kerstelf-attractie Een grote kerstboom (3,5 m. hoog) met kerstballen en een piek die zelfs kan zingen, compleet met een kerstelf die de kerstboom begeleidt.
De Houthakkersroadshow en het Takkenwijf (wensenboom) De show zal bestaan uit het zagen van beelden en sculpturen. De wensenboom dwarrelt door het centrum.
Kerstklimmen en -klauteren
Op een lage stellage mag iedereen oefenen in het klimmen in netten, touwen, banden en touwladders. U krijgt begeleiding en kunt verschillende technieken oefenen. Zaterdag van 15:00-20:00 uur en zondag van 13:00-16:00 uur krijgen de bezoekers de mogelijkheid om (met beveiliging) de top van een enorme constructie van 15 tot 10 meter met touwen, netten, balken, banden, ladders e.d. te beklimmen. Uiteraard geheel in kerststemming. Dus allemaal op naar de top! OPTREDENS
12:00-12:30 uur - Putkapel
De Putkapel is een enthousiaste, originele en veelzijdige jeugd blaaskapel. Het repertoire van de Putkapel is zeer uitgebreid, van carnaval tot rock en roll. Veel van de nummers zijn door de kapel zelf gearrangeerd. Daarnaast is aan veel bestaande arrangementen gesleuteld totdat de echte "putsound" bereikt is. Door de verscheidenheid aan nummers en de originaliteit van de arrangementen brengt de Putkapel op de kerstmarkt precies de juiste sfeer. Na dit optreden gaan ze het centrum in. 12:45-13:00 uur - Heero met kinderdisco en kerstmutsen knutselwedstrijd
13:15-13:45 uur - The Norden Singers
Het koor The Norden Singers is een gemengde groep mensen die plezier hebben in samen zingen. Op hun programma staan liedjes uit musicals, licht klassieke stukken, maar ook soul-, pop- en volksmuziek behoren tot het vaste repertoire. Op de kerstmarkt zorgen ze voor een informeel en sfeervol concert. 14:00-14:30 uur - Modeshow
Ook dit jaar zorgen leerlingen van het Friesland College weer voor een modeshow. De wervelende show met bijpassende muziek is dit jaar georganiseerd door Angela Hoekstra, Alexandra van der Tuin, Lisa Hofma, Wendy Beeksma en David Paulus, allemaal leerlingen van de afdeling Handel. Elk jaar gaan cursisten die affiniteit met mode hebben deze grote klus aan. De leerlingen zijn verantwoordelijk voor het benaderen van winkels in Heerenveen, het zoeken van modellen en het vormgeven van mooie folders. Dit jaar werken zeker 15 modezaken mee aan de modeshow, om zo hun nieuwste collecties te tonen. De aanstormende talentvolle modeontwerper David Paulus, die al drie keer een eigen modeshow heeft gerealiseerd, zal ook een blokje vullen met zijn nieuwste ontwerpen.
14:45-15:15 uur - The Norden Singers
15:30-16:00 uur - Modeshow
16:00-16:30 uur - Follow Up
Net als vorig jaar zal Jazzworkshop Follow Up optreden op de Kerstmarkt. Deze swingende workshop laat muziek horen uit verschillende stromingen, zoals Blues, Latin, Swing, Salsa, en Wereldmuziek. Bovendien brengt Follow Up een aantal bijzondere kerstliederen ten gehore. De workshop heeft als doel bij te dragen aan de muzikale ontwikkeling van muzikanten in Heerenveen en omgeving, en staat onder de deskundige en bezielende leiding van Jacob Sijtsma.
16:40-17:00 uur - Salsero Mboka Kerstsalsa
Salsero Mboka Dancing Centre geeft tijdens dit optreden een voorproefje van de mogelijkheden van het leren van verschillende soorten dans bij deze dansschool. Er wordt een mix van salsa, zouk, merengue, bachata en salsa rueda de casino getoond: een aantal van de meest onweerstaanbare dansen van dit moment! 17:15-17:45 uur - Follow Up
18:15-18:40 uur - The Slampampers
De afgelopen jaren heeft dit reizende gezelschap met hun spectaculaire performances een diepe indruk achtergelaten op festivals in binnen- en buitenland.
Ongeplande acrobatiek, muzikale hoogstandjes, gênante momenten, vette blazers, onvervalste slapstick en betoverende mannenstemmen. In de komische 'Don't miss this show' op de kerstmarkt denderen de vier tot elkaar veroordeelde helden met tomeloze energie over het podium. Kijk voor meer informatie op www.slampampers.nl.

19:00-19:30 uur - Patrick!
Patrick! is een gepassioneerde zanger die eerder al zong tijdens grote muziekshows, de musical "Miss Saigon" en, samen met Anita Meyer, in de grand finale van de ABBA musical "Thank you for the music". Patrick zingt Nederlandstalige muziek en treedt op bij alle Megapiratenfestijnen. Kijk voor meer informatie over Patrick! op www.patrickzingt.nl

19:45-20:30 uur - The Slampampers
20:30-21:00 uur - Ronnie Tober
Ronnie Tober behoeft eigenlijk geen introductie. Hij is al sinds 1963 actief in de muziekwereld en verkocht miljoenen, voornamelijk Nederlandstalige, platen. In 1968 deed hij mee aan het Eurovisie Songfestival en in 2003 vierde hij zijn veertigjarig artiestenjubileum. Tot op de dag van vandaag is hij een veelgevraagd zanger/entertainer, nationaal en internationaal.

PROGRAMMA ZONDAG 16 DECEMBER
STRAATTHEATER
De swingende kerstboom + kerstelf-attractie El Capstok - De z(w)ingende kerstengel
Zingende kerstmannen
Kerstklimmen en -klauteren
Keatling: dans en muziek
Keatling (Fries voor ketting) bestaat uit drie vrouwen en drie mannen. De Friese en Engelse liedjes worden begeleid door twee gitaren. De nadruk ligt op meerstemmige zang met invloeden uit de folk- en countrymuziek. Speciaal voor Kerst is een repertoire ingestudeerd met onder andere een Friese versie van "Happy Chistmas (war is over)" van John Lennon en "Fredesfjoer", een bewerking van een lied van Venice. Naast bekende kersliederen staan ook liedjes van o.a. Neil Young en Sinead O'Connor op de speellijst.
Arreslee met Friese paarden
Laat u tijdens de Kerstmarkt door het centrum per koets vervoeren! De Houthakkersroadshow en het Takkenwijf (wensenboom) Theater Quatsch vlooiencircus
Stap terug in de tijd en maak kennis met deze minuscule artiesten. Klein van stuk, groot in daden.
Poppentheater Muzemuis
"Spiegel je, spiegel je in het land, Muzemuis heeft de mooiste wand." Een prachtig poppenhuis van 3,5 meter hoog en 4,5 meter breed met een speciaal kerstverhaal, geheel in Anton Pieck stijl beschilderd.
OPTREDENS
12:00-13:00 uur - Hutspot
Hutspot is de gezelligste smartlappenband van Nederland. Deze zeven mans-, vrouwformatie speelt Hollandse hits uit de jaren `60, `70 en `80 van de vorige eeuw, met een hoog "Oh, ja!" gehalte. Hutspot stimuleert haar publiek met alles wat ze heeft om zoveel mogelijk liedjes mee te zingen. Hutspot is dol op samen feesten en staat garant voor een uur pure gezelligheid op de kerstmarkt. 13:00-13:25 uur - Barbershop Frisian Harmonizers "The Frisian Harmonizers" is het enige barbershopkoor in Friesland. Barbershop is vierstemmig a capella zingen. Op het repertoire van de Frisian Harmonizers staan klassieke jazznummers, evergreens en popsongs. Ze zingen veel bekende nummers en hebben een speciaal Kerstrepertoire met liedjes als "Stille Jûn" ("Stille Nacht") in Barbershop-style.
13:30-14:30 uur - Dixieland Crackerjacks
De Dixieland Crackerjacks is een swingende groep rond de Heerenveense zanger Koos Greven. De band is in 1994 opgericht en won in dat jaar meteen het concours van de Leidse Jazzweek.Sindsdien is de formatie uitgegroeid tot Nederlands meest spelende dixielandband, met in 2006 maar liefst 225 optredens. De Dixieland Crackerjacks spelen swingende jazz in oude stijl en zorgen gegarandeerd voor een meeslepend optreden. Meer informatie is te vinden op www.dixielandcrackerjacks.com 14:45- 15:05 uur - The Norden Singers
15:05-15:25 uur - Heero met kinderdisco en kerstmutsen knutselwedstrijd
15:30-15:50 uur - Barbershop The Frisian Harmonizers 16:00-16:30 uur - Dixieland Crackerjacks
Na dit optreden gaan de Dixieland Crackerjacks het centrum door als kersttoporkest.
16:30-16:50 uur - The Norden Singers
16:50-17:00 uur - Heero met uitreiking prijzen kerstmutsen knutselwedstrijd
17:00-18:00 uur - Kerstlichtviering m.m.v. Pro Rege B en koor Perspectief
Tijdens de Kerstlichtviering wordt de kerstgedachte, onder leiding van dominee Corry Nicolay, samen met de bewoners van Heerenveen en omstreken gevierd. Met veel zang en muziek van jeugdorkest Pro Rede B en Koor Perspectief. Zie voor meer informatie ook de pagina "uitgelicht" in deze krant.

Subsecties van Kerstmarkt:

---