Officiële opening nieuwe locatie SMQ en Exxellence


HENGELO, 20071212 -- Donderdag 13 december vindt de officiële opening plaats van het pand van SMQ en Exxellence plaats aan de Welbergweg 80-84 te Hengelo. Het pand zal officieel worden geopend door de heer Ter Ellen, wethouder van de gemeente Hengelo en zal plaatsvinden om 15.00 uur. Aan dhr. Ter Ellen zal een cheque ter waarde van 2000,-- euro worden overhandigd die kan worden besteed aan een goed doel in de gemeente Hengelo.

Het bedrijf SMQ holding B.V. met haar dochterondernemingen SMQ group bv en Exxellence group bv zullen vanuit haar nieuwe onderkomen de dienstverlening richting gemeenten verder optimaliseren en professionaliseren.

De SMQ group (directeur Eugène Tijhaar) richt zich op werkzaamheden welke binnen de gemeenten betrekking hebben op de uitvoer van de Wet WOZ en de zogenaamde BAG werkzaamheden.
In april 2001 is SMQ b.v. opgericht. Destijds is SMQ gestart met 4 medewerkers en momenteel werken bij het bedrijf 60 medewerkers. In de werkzaamheden van SMQ zijn de laatste jaren veel veranderingen doorgevoerd. Van het traditioneel taxeren wordt steeds meer overgegaan naar het geautomatiseerd waardebepalen van alle objecten binnen een gemeente. SMQ heeft van het begin af aan haar eigen waardebepalingpakket gemaakt en verkocht. Momenteel heeft SMQ in Noord, Oost en Zuid Nederland 90 gemeenten als klant op het gebied van waardebepalingen en detacheringen.

De Exxellence group (directeur Christiaan Elferink) is een ICT diensverlener voor de gemeentelijke markt. In totaal werken bij de Exxellence group een 50 tal medewerkers en is zij momenteel hard groeiende.

De Exxellence group is gespecialiseerd in digitale dienstverlening van de Gemeenten richting haar burgers. In totaal maken van deze nieuwe vorm van dienstverlening een 50 tal gemeente gebruik van de front en/of midoffice van XL21 en Emaxx. De klantenkring van Exxellence richt zich op zowel grote als kleinere gemeenten, voorbeelden zijn: Breda, Almere, Hellendoorn, Hengelo, Bergen aan Zee en Utrecht.

De landelijke overheid stimuleert de gemeenten en provincies om haar burgers digitaal te bedienen. De Exxellence group heeft zich gespecialiseerd op dit vakgebied.

Binnen de gehele SMQ Holding zijn 120 mensen werkzaam. SMQ Holding is een snel groeiende onderneming waar de technologische ontwikkeling en procesmatige wijze van werken gecombineerd word met vakkundig en innovatief personeel.





SMQ Holding