Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bright lanceert online videokanaal

AMSTERDAM, 13 december 2008- Bright lanceert vandaag het online videokanaal Bright.TV, met eigen formats, favoriete webfilms van de redactie én selecties van kijkers en bezoekers. Bright.TV onderscheidt zich door beeldformaat en -kwaliteit, vormgeving en kijkersbeleving. Bright.TV gaat over vernuft, innovatie en creativiteit en is te zien op http://bright.tv/.

Het basisontwerp voor Bright.TV is van het Spaanse team Luis Mendo en Dani Montesinos. Bright.TV is opgezet als een 'onescreen'-concept waardoor kijkers niet of nauwelijks zullen scrollen en gemakkelijk kunnen browsen door de formats of favorieten bekijken van Bright's verslaggevers. Vanaf januari kunnen bezoekers ook zelf hun filmselecties uploaden.

Redactionele selecties
Video op internet is immens populair. Het bekijken van filmpjes behoort tot de sterkst groeiende online bezigheden. Bright-uitgever Oscar Kneppers: "Het bárst van de videosites, het is geen pretje om je door YouTube en andere video-verzamelsites heen te worstelen. Bright.TV brengt daar verandering in door redactionele selecties te maken voor kijkers die gefascineerd zijn door alles wat innovatief of verrassend is, bijvoorbeeld gepimpte iPhones, de nieuwe Audi R8, alternatief design of zoiets als seks met robots."

In de ban van het ding
Bright.TV trapt af met ruim 80 eigen short fomat-films zoals de populaire serisz Uitpakparty, CrashCourse, Cockpit.TV en Dinsdag Designdag. Drie makers van deze series, David Lemereis, Linda Hakeboom en Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande, figureren later deze maand ook in de nieuwe VPRO-serie 'In de ban van het ding' dat vanaf 22 december wordt uitgezonden op Ned3. Delen van deze serie zullen ook te zien zijn op Bright.TV.

Over Bright
Bright.TV is een nieuw initiatief van TechMedia in Amsterdam. TechMedia omvat naast Bright.TV ook Bright Magazine, Bright.nl en BrightLive. Het magazine heeft een oplage van 25.000. Bright.nl trekt ruim 260.000 bezoekers per maand. BrightLive is een techlifestyle playground & expo over technology, design & style dat op 4 & 5 April 2008 voor de 2e keer wordt gehouden. TechMedia is in 2005 opgericht door Oscar Kneppers. Sinds 2007 zijn Annemarie van Gaal en het investeringsfonds van Joop van den Ende en Hubert Deitmers aandeelhouders in TechMedia.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht