Ingezonden persbericht


Partners negeren het vaakst verlanglijstjes tijdens feestdagen

40% Nederlanders verwacht ongewenste cadeaus tijdens de feestdagen

Emmeloord, 13 december 2007 - In vergelijking met vorig jaar blijkt dat partners de schoonouders van de eerste plaats hebben gestoten als het gaat om het geven van minder geslaagde cadeaus tijdens de feestdagen. Van de ondervraagden die de cadeaus van hun partner niet zien zitten, is 65% man. Vrouwen vrezen echter nog steeds het meest voor ongewenste cadeaus van schoonfamilie. Dit blijkt uit onderzoek van Marktplaats.nl naar het koop- en verkoopgedrag rondom de feestdagen onder 1350 gebruikers van de populaire advertentiesite.

Ruim 4 op de 10 ondervraagden verwacht dit jaar een ongewenst cadeau te ontvangen tijdens de feestdagen in vergelijking met 3 op de 10 vorig jaar. Hoewel 40% van de ondervraagden deze gewoon houdt, overweegt een even groot deel ongewenste cadeaus aan te bieden op Marktplaats.nl. "Al jaren zien wij een trend dat ongewenste cadeaus na de feestdagen worden aangeboden op Marktplaats.nl", zegt Managing Director Martin Kroon. "Zo staan de eerste ongewenste Sintcadeaus nu al op de site. Afgaand op de afgelopen jaren verwachten we na kerst een grote hausse ongewenste cadeaus op de site waaronder dvd's, boeken, parfums, kleding en volledige kerstpakketten."

Traditiegetrouw is de decembermaand de tijd om geliefden, vrienden en familie te verwennen met cadeaus. Ruim 50% van de Marktplaats-bezoekers besteedt 100 Euro of meer aan cadeaus tijdens de feestdagen. Helaas wordt dit budget dus volgens sceptische Marktplaats.nl bezoekers niet altijd even goed benut.

De top 3 van minst gewenste cadeaus onder Marktplaats.nl bezoekers zijn;
* Verzorgingsproducten

* Kleding

* Lekkernijen

Toch zegt 53,3% van de ondervraagden altijd blij te zijn met wat men heeft ontvangen. Vrouwen blijken overigens makkelijker 'in te pakken' met presentjes, van de tevreden groep is namelijk 60% vrouw.

De top 3 favoriete cadeaus onder Marktplaats.nl bezoekers zijn;
* Elektronische gadgets (iPod, gameconsoles)
* Interieurartikelen

* CD's/DVD's

Cadeaus worden dit jaar zowel online als in de winkel gekocht. Van de ondervraagden overweegt bijna de helft om dit jaar (ook) eens op Marktplaats.nl te zoeken en/of te kopen. Van deze Marktplaats-cadeaujagers is niet de man, maar juiste de vrouw met 60% het meest actief op de populaire advertentiesite.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 200.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.



Ingezonden persbericht