Politie Amsterdam-Amstelland



Fietsendief heeft vuurwapen / Admiralengracht (13/12/07)

Agenten konden op woensdag 12 december rond twaalf uur, op de Admiralengracht ternauwernood voorkomen dat een zojuist betrapte fietsendief een vuurwapen kon trekken. Hij is aangehouden en ingesloten.

Bij controle van een 22 jarige Amsterdammer vermoedden politiemensen dat de fiets waar hij op reed gestolen was. Tijdens het onderzoek ging de man er onverwachts vandoor. Politiemensen zetten de achtervolging in en probeerden hem aan te houden, waarbij de man probeerde een vuurwapen uit zijn broeksband te trekken. Met de hulp van meerdere politiemensen kon het verzet van de man gebroken worden.

Het betrof een omgebouwd gaspistool. De verdachte is een bekende van de politie. Rechercheurs van wijkteam Surinameplein hebben de zaak in onderzoek.

Vrouw mishandeld na verkeerstwist / Albert Cuypstraat (13/12/07)

Een 45-jarige vrouw is woensdag 12 december rond 16.00 uur door een 35-jarige man mishandeld op de Albert Cuypstraat. Aanleiding voor de ruzie was een verkeerstwist. Het 45-jarige slachtoffer uit Duivendrecht liep een hersenschudding op en moest worden opgenomen in een ziekenhuis. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Drinker maakt amok / Wijde Kerksteeg (13/12/07)

Een bekeuringssituatie op de maandagavond 11 december op de Wijde Kerksteeg is uitgelopen op een achtervolging en vechtpartij. Een politieman liep daarbij een gebroken vinger op.

Een fietspatrouille sprak een schreeuwende man aan, die met een aangebroken fles drank op straat stond. Bij het uitschrijven van een bekeuring in verband met alcoholgebruik op de openbare weg ging de 19 jarige Amsterdammer ervandoor. Na een achtervolging kon hij worden aangehouden. Hij verzette zich zo hevig dat een agent een gebroken vinger opliep.

Rechercheurs van wijkteam Beursstraat hebben de zaak in onderzoek.