Time : 11:59:33
Date : 12 December 2007
Sender Name: essenscia

Delta Process Academy - Samen werken voor Veiligheid en Milieu

Brussel, 12 december 2007 - Twee jaar geleden werd op initiatief van essenscia vlaanderen, Delta Process Academy opgericht om de veiligheid-, gezondheid- en milieuprestaties van de industrie in Vlaanderen te verbeteren en te ondersteunen. In die tijdspanne is zij uitgegroeid tot een actief discussieplatform op dat gebied. Op 13 december, ter gelegenheid van haar Algemene Vergadering, organiseert Delta Process Academy een conferentie rond het thema "Veiligheidscultuur in onze industrie".

Veiligheid is een absolute prioriteit voor de chemische industrie en life sciences. Dit zijn geen lege woorden, maar een realiteit die ondersteund wordt door de cijfers van zowel VIBNA als het Fonds van Arbeidsongevallen. Hieruit blijkt zelfs dat een job in de basischemie tot de veiligste van alle economische activiteiten in Vlaanderen behoort.

Maar de sector wil het niet daarbij houden en streeft constante verbetering na op het vlak van haar veiligheids- en milieuprestaties. Daarom heeft ze eind 2005 Delta Process Academy opgericht. Al twee jaar spant Delta Process Academy zich in voor de verbetering en de ondersteuning van de veiligheid-, gezondheid- en milieuprestaties van de industrie in Vlaanderen. In die tijdspanne is zij uitgegroeid tot een actief discussieplatform, binnen dewelke de leden - een veertigtal bedrijven uit verschillende industriële sectoren (chemie, petrochemie, raffinage, opslag, non-ferro en contractoren) - hun kennis en opgelopen ervaring aan de hand van concrete gevallen met elkaar openlijk kunnen delen. Op die manier kunnen de bedrijven voordeel halen uit de lessen die andere bedrijven aan de hand van incidenten of schierincidenten hebben geleerd en pro-actief de nodige maatregelen treffen om risico's op hun terrein nog beter te beheersen.

Jaarlijks worden er workshops gehouden over veiligheids- en milieuaspecten, systemen en incidenten, waarvan de conclusies en aanbevelingen via de website van Delta Process Academy beschikbaar worden gesteld voor de anderen. Zo ontstaan 'goede praktijken' die door alle leden kunnen omgezet worden in hun eigen bedrijf.

Op 13 december 2007* organiseert Delta Process Academy ter gelegenheid van haar Algemene Vergadering, een conferentie rond het thema "Veiligheidscultuur in onze industrie - wat kan je als bedrijfsleider hieraan bijdragen?", met een lezing door Prof. Patrick Hudson, van de Universiteit van Leiden, en een debat met vertegenwoordigers van de industrie en overheid.


*De lezing begint om 17u30 en vindt plaats in het Conferentiecentrum van BASF Antwerpen NV (meer informatie op de website: www.deltaprocessacademy.net).

Meer informatie
Paul De Schepper
Coördinator Delta Process Academy,
GSM: +32 (0)473 380 516
e-mail: paul.de-schepper@basf.com

Frans Dieryck,
Managing Director essenscia vlaanderen,
GSM: +32 (0)496 593 629,
e-mail: fdieryck@essenscia.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL