NIBUD Persbericht

Nibud wint prijs met theatervoorstelling over geld

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, Nibud, heeft de Aanpak Problematische Schulden Award 2007 gewonnen voor de toneelvoorstelling De Verleiding, een voorstelling speciaal voor middelbare scholieren die het Nibud samen met de organisatie Klasse Kunst heeft gemaakt.
De APS Award 2007 is op 13 december uitgereikt door Tineke Netelenbos op de 10e jaarconferentie Aanpak Problematische Schulden van studiecentrum Kerkebosch in Ede.

De Verleiding
De theatervoorstelling De verleiding daagt scholieren uit na te denken over hun eigen financiële situatie. Met de voorstelling De Verleiding wil het Nibud bereiken dat jongeren zich meer bewust worden van hun uitgavenpatroon. De voorstelling wordt sinds september 2006 met veel succes op middelbare scholen in heel Nederland gespeeld. Ook voor 2008 staan al diverse voorstellingen gepland. Docenten zien deze voorstelling als een unieke manier om met hun leerlingen over omgaan met geld te praten.

APS Award 2007
De APS Award 2007 is toegekend door een jury van deskundigen en experts uit de wereld van de schuldhulpverlening, onder leiding van juryvoorzitter J. Siebols, directeur van de kredietbank Amsterdam. Het Nibud is zeer verheugd met de waardering en erkenning die het nu heeft gekregen voor dit preventieproject.

Datum:: 13-12-2007