Ingezonden persbericht


Persbericht

Eurofiber 'verglaast' het Glazen Huis en steunt hiermee het Rode Kruis

Den Haag, 13 december 2007 - Van 19 tot en met kerstavond is de non-stop 3FM Serious Request uitzending weer live te volgen vanuit het Glazen Huis. Eurofiber stelt de 1 Gbps Ethernetverbinding ter beschikking, waarmee beeld en geluid realtime vanuit het Glazen Huis naar Hilversum worden verzonden. Hiermee steunt Eurofiber de actie van 3FM ten behoeve van het waterprogramma van het Nederlandse Rode Kruis.

Na Pinkpop en Lowlands is het Glazen Huis van Radio 3FM het derde grote evenement dit jaar waarvoor Eurofiber een glasvezelverbinding tot stand brengt. De hoge bandbreedte van het Eurofiber-netwerk biedt veel nieuwe mogelijkheden voor de programmamakers van Radio 3FM. "Live beelden kunnen direct worden uitgezonden zonder kwaliteitsverlies of storingen", stelt Alex Goldblum, directeur van Eurofiber. "Entertainment en techniek vullen elkaar op deze manier optimaal aan. Het is een mooie manier om met onze expertise een bijdrage te leveren aan de actie van Radio 3FM en indirect het werk van het Rode Kruis."

Hoge bandbreedte
Live beelden verzenden via ethernet is voor internet al gebruikelijk, maar wordt voor radio en tv nog nauwelijks toegepast. Door de hoge bandbreedte kan video- en audiomateriaal realtime op het internet worden geplaatst en bewerkt. Voor het realiseren van deze verbinding werkt Eurofiber samen met United Broadcast Facilities en Cisco.

Dit jaar staat het Glazen Huis, waarin drie Radio 3FM-dj's zich laten opsluiten, in het teken van schoon drinkwater. Met de actie wil Radio 3FM zoveel mogelijk geld inzamelen voor het waterprogramma van het Rode Kruis. Aangezien Den Haag een jaar lang Rode Kruisstad is, koos men ervoor om de vierde editie van het Glazen Huis uit te zenden vanuit de Hofstad.


- Einde bericht -

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen en high capacity Ethernet-diensten in de Benelux. Het Eurofiber-netwerk groeit continu. Het heeft momenteel een omvang van ruim 7.000 kilometer in Nederland, België en Duitsland en verbindt 100 grote gemeenten, 12 stadsnetwerken en ruim 200 MDF-centrales. Hiermee heeft Eurofiber het grootste netwerk in de Benelux en het op één na grootste in Nederland. Eurofiber levert capaciteit aan telecombedrijven, internetaanbieders en drie van de vier mobiele operators in Nederland. Eurofiber staat in voor snelle verbindingen, optimale ondersteuning en klantenzorg. Een toenemend aantal bedrijven en non-profit organisaties maakt gebruik van de diensten van Eurofiber. Voor meer informatie: www.eurofiber.com

Eurofiber maakt deel uit van de Reggefiber Groep. Reggefiber heeft belangen in verschillende glasvezelbedrijven waaronder Eurofiber, Fastfiber, Trent en enkele fiber-to-the-home-projecten. Reggefiber heeft de ambitie om breedband voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken. Hiervoor legt zij in heel Nederland open glasvezelnetwerken aan in steden als basis voor fiber-to-the-home-netwerken.

Over 3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio, ergens in Nederland. Zij eten die dagen niet en maken 24 uur per dag live radio.

Over het Rode Kruis
Met Serious Request 2007 steunt 3FM het waterprogramma van het Rode Kruis. Het Rode Kruis zet zich al 25 jaar in om schoon water en sanitaire voorzieningen toegankelijk te maken voor mensen, daar waar het hard nodig is. In 2006 heeft de organisatie aan circa zestien miljoen mensen toegang verschaft tot water.

Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Het Rode Kruis is het symbool geworden voor hulp aan mensen in nood.

Of het nu slachtoffers zijn van een conflict of aardbeving in een ver land of mensen die het moeilijk hebben in Nederland: het Rode Kruis helpt.