Gemeente Tilburg

Nummer 07635GO

Aanpak onrechtmatig gebruik gemeentegrond

Informatie over de stand van zaken in De Blaak

In juli en augustus 2007 is de gemeente in De Blaak gestart met het inventariseren van onrechtmatig gebruik van gemeentegrond. De gemeente vindt het namelijk belangrijk dat eigendomsgrenzen gerespecteerd worden en rechtsongelijkheid wordt tegengegaan. Naar aanleiding van deze inventarisatie hebben bijna 300 bewoners een aanschrijving gekregen dat zij gemeentegrond onrechtmatig in gebruik hebben.

Stand van zaken
De aanschrijving heeft heel veel reacties opgeleverd. De gemeente heeft begrip voor de situatie en werkt momenteel aan het beoordelen en afhandelen van alle reacties. Wij streven ernaar om waar mogelijk maatwerk te bieden. Bij het vinden van een passende oplossing wordt rekening gehouden met de inrichting van de openbare ruimte. Als de situatie het toelaat staat verkoop van gemeentegrond voorop.

Gezien de aard en de hoeveelheid van de reacties, moet het afhandelen en beoordelen ervan zorgvuldig gebeuren. De gemeente heeft dan ook nog enige tijd nodig om een reactie te kunnen geven. Wij streven ernaar in het voorjaar van 2008 degenen die aangeschreven zijn te informeren over de (on)mogelijkheden van het gebruik van gemeentegrond. Wij vragen uw begrip voor deze situatie.

Informatie op internet
Op de website van de gemeente Tilburg (www.tilburg.nl) onder de knop Digitaal Loket Burgers, vindt u alle benodigde informatie over het project "Aanpak onrechtmatig gebruik gemeentegrond". Hebt u nog vragen over dit project, raadpleeg dan de website of neem contact op met een van de onderstaande medewerkers.

Meer informatie
Hebt u nog vragen of opmerkingen over deze brief, dan kunt u op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met Abida Saou, Mirjam van Overdijk of Paul Grootenboer. Zij zijn bereikbaar op de telefoonnummers 013 - 549 55 72, 013 - 549 55 71 of 013 - 549 56 50 of via e-mail abida.saou@tilburg.nl, mirjam.van.overdijk@tilburg.nl of paul.grootenboer@tilburg.nl.