Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 13 december

Kennemerland, 13-12-2007

Shoveldief aangehouden

VELSEN-NOORD - 13 december. De politie heeft rond 06.00 uur een 22-jarige Beverwijker aangehouden. De man wordt ervan verdacht een shovel te hebben gestolen vanaf het terrein van Corus. Om van het terrein te komen is hij dwars door een hekwerk gereden. De politie wist hem uiteindelijk aan te houden op het strand tussen Castricum en Egmond. Om op het strand te komen was de Beverwijker dwars door nog een hekwerk gereden, nu bij de Noordpier. De man is voor verder onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Aanrijding tussen fietser en bromfietser

HAARLEM - 12 december. De politie heeft assistentie verleend bij een aanrijding tussen een fietser en een bromfietser op de Nassaustraat (eenrichtingsverkeer) in Haarlem. Rond 20.30 uur reed de fietser, een 23-jarige Haarlemmer vanaf het Nassauplein deze straat in. Hierbij werd hij aangereden door een 17-jarige bromfietser uit Velsen. Deze reed tegen het verkeer in. Niemand raakte gewond, maar de fiets was echter totaal vernield. De 23-jarige fietser bleek onder de invloed van alcohol (255 ugl / 0,58 promille). Hiervoor heeft hij een proces-verbaal en een rijverbod van een uur gekregen. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Dronken bestuurder aangehouden

ZANDVOORT - 12 december. De politie heeft omstreeks 17.00 uur een 67-jarige inwoner van Bentveld aangehouden op de Zandvoortselaan. De man stond met zijn auto geparkeerd op het parkeerterrein van de Waterleidingduinen. Een getuige zag dat hij alcohol aan het nuttigen was. De getuige zei tegen de man dat hij de politie ging bellen. Hierop reed de Bentvelder weg. Kort daarna reed de politie hem klem op een rotonde van de Zandvoortselaan. Hij bleek teveel gedronken te hebben (530 ugl / 1,22 promille). Ook had de man geen rijbewijs bij zich. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij heeft een rijverbod gekregen van vijf uur.

Aanhouding na mishandeling

IJMUIDEN - 12 december. De politie heeft een 31-jarige IJmuidenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht samen met een andere man, rond 12.20 uur, 32-jarige man uit Haarlem te hebben mishandeld op het Plein 1945. Beide verdachten zijn er vervolgens in hun auto's vandoor gegaan. Dankzij een oplettende getuige kon een van de twee verdachten worden achterhaald. Deze heeft zich rond 14.40 uur gemeld op het politiebureau. Hij zit nog vast voor nader onderzoek. De aanleiding van de mishandeling is waarschijnlijk een verkeersconflict. De Haarlemmer liep verschillende blauwe plekken op en ook is zijn arm uit de kom geraakt. Hij is behandeld in een ziekenhuis.

Klem in tunnelbuis

VELSEN-ZUID - 12 december. De politie heeft assistentie verleend bij een ongeval in de tunnelbuis van de A22. Een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rotterdam schatte de hoogte van zijn truck met oplegger met hierop een kraan lager in dan deze was. Het resultaat was dat hij met zijn wagen de net gerepareerde tunnelbuis vernielde. In plaats van te stoppen is hij doorgereden. Personeel van Rijkswaterstaat heeft de man even later aangehouden op de A5. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval en heeft proces-verbaal tegen de chauffeur opgemaakt.