Gemeente Rotterdam

Rotterdam is weer geheel in kerstsfeer gehuld. Zo is de stad versierd met 200 duurzame kersbomen die verlicht zijn met LED-verlichting. De constructie van de bestaande geraniumbakken die van mei tot oktober de invalswegen van Rotterdam opfleurden, zijn hiertoe omgebouwd tot kerstboom. De kerstbomen zijn aan de buitenkant met graffiti versierd door leerlingen van het Thorbecke Voortgezet Onderwijs.

Op 13 december onthulde wethouder Harbers de duurzame kerstbomen op feestelijke wijze. Gemeentewerken heeft de bomen geplaatst en stelde de constructies beschikbaar. De bomen zijn te bewonderen op zeven verschillende locaties, namelijk: Willemsplein, Grote Kerkplein, Charloisse Hoofd, Prinsenhoofd, Westzeedijk, Middellandplein en de Linker Rotterkade. Het project is een samenwerkingsverband tussen de Roteb, Gemeentewerken, LEDNED, dS+V, Rotterdam Climate Initiative en Chief Marketing Office Rotterdam. Rotterdam neemt met deze bijzondere versieringen het voortouw in de ontwikkeling van duuzame evenementen in Nederland.

De duurzame kerstbomen zijn gemaakt van de constructie van de geraniumbakken van Gemeentewerken die van mei tot oktober de invalswegen van Rotterdam opfleurden. De kerstbomen worden verlicht met duurame LED-verlichting die
zesmaal langer meegaat dan gewone buitenverlichting.

Bron: Gemeentewerken, 13-12-2007