LTO Noord


Donderdag 13 december 2007

Stierkalfwaardig in de biologische keten

Jaarlijks voeren de ca. 350 biologische melkveehouders in Nederland zoân 12.000 stier- en vaarskalveren af. Zij kunnen die dieren niet gebruiken voor hun bedrijf. De kalveren worden opgekocht door de gangbare vleeskalversector, waarna ze verkocht worden als gangbaar kalfsvlees. Dit feit was de aanleiding om te starten met het project âStierkalfwaardig in de biologische ketenâ. Met financiële ondersteuning van het ministerie van LNV, de provincies Overijssel en Gelderland, Fonds Ontwikkeling Duurzame Land- en Tuinbouw en Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant is getracht een eenvoudige keten op te zetten waarin bedrijven ondersteund worden in het afmesten en vermarkten van biologische kalveren.

De handleiding âStierkalfwaardig in de biologische ketenâ is een eindproduct van het project. In deze handleiding volgen we de weg van het stierkalf in verschillende afmestsystemen en de geheel nieuwe afzetsystemen. Het verschaft informatie over de biologische vleesmarkt voor biologische melkvee- of kalverhouders die eraan denken te starten met het afmesten van biologische stierkalveren. De handleiding treft u bijgaand aan.

Meer informatie

Het project is 22 november 2007 afgerond middels een informatiebijeenkomst op het bedrijf EcoFields in Wekerom. Het verslag van de bijeenkomst treft u bijgaand aan. Voor verdere vragen over het project kunt u contact opnemen met Linda Verriet van LTO Noord Projecten BV, telefoonnummer (088) 8886677 of via lverriet@ltonoordprojecten.nl.

EcoFields te Wekerom

Bijlagen: Handleiding
verslag