Socialistische Partij

Steun voor APK-keuring CV-ketels en geisers


06-12-2007 * SP-kamerlid Paulus Jansen heeft vandaag wederom schriftelijke vragen gesteld over de gevaarlijke situatie rondom slecht onderhouden CV-ketels, geisers en haarden in woningen. Jansen stelde naar aanleiding van een uitzending van Radar in januari van dit jaar ook al schriftelijke vragen over dit onderwerp. "Ik heb destijds gepleit voor een verplichte periodieke keuring van gasinstallaties in woningen. Dat pleidooi wordt nu ondersteund door de GGD in Amsterdam."

De oproep van de GGD in Amsterdam in het Parool van vandaag ziet Jansen als een ondersteuning: "Elk jaar overlijden er 11 mensen aan koolmonoxidevergiftiging en worden er vele woningen ontdekt waarin de koolmonoxidewaarden véél te hoog zijn. Met een verplichte keuring kan dit grotendeels worden voorkomen. Ik wil graag van de ministers van Economische Zaken en van Wonen, Wijken en Integratie weten wat ze hiervan vinden."

In het antwoord op de eerdere schriftelijke vragen stelden de ministers Vogelaar en van der Hoeven dat zij de installatiebedijven gingen vragen om het meten van koolmonoxidewaarden voortaan mee te nemen in de reguliere onderhoudscheck. Paulus Jansen: "Deze belofte was magertjes, vooral omdat dit op vrijwillige basis zou gebeuren. Ik ben inmiddels wel benieuwd of er al iets met deze belofte is gedaan."