Politie Zuid-Holland-Zuid

13/12 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 13-12-2007 o persberichten district II

BIJNA 32000 EURO AAN OPENSTAANDE BOETES
GORINCHEM Een 40-jarige man uit Geertruidenberg is woensdagmorgen 12 december op de Banneweg aangehouden. Hij had nog voor slechts 31689, 34 boetes openstaan bij het CJIB. De man stond hiervoor gesignaleerd bij de politie. Hij kon de boetes niet betalen en moet daarom nu 271 gevangenisstraf uitzitten.

GETUIGEN DOORRIJDEN NA AANRIJDING GEZOCHT
LEERDAM De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van een aanrijding waarbij een scooter een fietser aanreed. Op woensdagmorgen 12 december reed een 12-jarig meisje uit Leerdam rond 7.30 uur op haar fiets over de Tiendweg richting Gorinchem. Een scooterrijder wilde haar inhalen en raakte daarbij haar stuur. Het meisje kwam hierdoor ten val en liep knieletsel op. Ook liep haar fiets aanzienlijke schade op. De scooterrijder reed door. Na haar val reden een auto en een bromfietser langs. Beide bestuurders moesten om haar heen rijden en hebben haar zien liggen. Daarop stopte een andere bromfietsbestuurster en hielp het meisje overeind. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. De doorgereden scooterrijder droeg een donkere jas, helm en broek en een tas achterop.
Heeft u iets gezien van het voorval of bent u de scooterrijder? Neem dan contact op met de politie in Leerdam op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BROMFIETS IN BRAND GESTOKEN
SLIEDRECHT Een bromfiets is door vermoedelijk twee onbekende jongens in brand gestoken. Dit gebeurde op woensdagmiddag 12 december 2007 omstreeks 15.50 uur op de Stationsweg. Een 39-jarige vrouw uit Papendrecht zette haar bromfiets voor de ABN AMRO bank. Ze ging naar binnen en toen ze terugkwam zag ze dat de voorkant van haar bromfiets in brand stond. Een getuige vertelde de vrouw dat er twee jongens hard wegliepen in de richting van de kerkstraat. De bromfiets raakte totaal vernield.

VIJF GEWONDEN BIJ VERKEERSONGEVAL
OTTOLAND Een overstekende kat is mogelijk de oorzaak van een verkeersongeval waarbij vijf mensen gewond raakten. Het ongeval gebeurde op woensdagavond 12 december 2007 omstreeks 18.55 uur op de B. Een 26-jarige man uit Ottoland reed met zijn personenauto over de B gaande in de richting Vuilendam. Hij week uit voor een overstekende kat en kwam in botsing met een personenauto, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Molenaarsgraaf die met haar drie kinderen uit tegenovergestelde richting kwam. De auto van de vrouw kwam in de sloot tot stilstand. Er kwamen vier ambulances, een brandweerauto, duikers van de brandweer Gorinchem en diverse politieautos ter plaatse. De 26-jarige man liep een hoofdwond op. De 38-jarige vrouw liep borstletsel op. Haar drie kinderen, een meisje van 6 jaar liep buik- en kaakletsel op, een jongen van 7 jaar liep een hoofdwond op en een jongen van 11 jaar liep borstletsel op. Ze zijn per ambulance naar ziekenhuizen in Utrecht, Nieuwegein en Gorinchem overgebracht. De kat heeft helaas het ongeval niet overleefd. Personeel van de Regionale Verkeersondersteuning stelde een sporen- en technisch onderzoek in.

AUTO IN BRAND
HOOGBLOKLAND Een personenauto is vermoedelijk door kortsluiting in brand geraakt. Dit gebeurde op woensdagavond 12 december 2007 omstreeks 19.45 uur op de Bazeldijk. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde. De auto was stilgevallen. De 20-jarige eigenaar ging hulp halen en toen hij terug kwam stond de auto in brand.